Suriye’de geçen yıl TSK tarafından Afrin bölgesinin terör örgütlerinden arındırılması için düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı sırasında, PYD/YPG için istihbarat toplayan terörist Riyad Alu (20) hava saldırısında yaralanırken, vücudunda yanıklar oluşmuştu. Riyad Alu, 2018 yılının şubat ayında da yaşa dışı yollarla Türkiye’ye gelmişti.

NARKOZUN ETKİSİ GEÇİNCE...

Kendisi için "Özgür Suriye Ordusu mensubuyum" diyen Riyad Alu, Adana’da başvurduğu hastanede tedaviye alındıktan sonra ameliyat edilip, tedavisine daha sonra yoğun bakım servisinde devam edildiği, narkozun etkisi geçerken Riyad Alu’nun "YPG" dediğini duyan hemşirelerin, yetkililere haber verdiği öğrenildi. Durumun emniyet ekiplerine bildirilmesi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri hemen harekete geçti.

İSTİHBARAT TOPLAMIŞ!

Riyad Alu'nun, hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra gözaltına alınırken, 'Zeytin Dalı Harekatı' sırasında Türk askeri hakkında PYD/YPG için istihbarat topladığı belirlendi. Riyad Alu, sorgusunda suçlamaları kabul etmedi.

Riyad Alu, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.