Trabzon Türkiye’nin dört bir yanından sporcuların katılacağı 2 önemli etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Köprübaşı ilçesinde Dağ koşusu yarışları yapılırken, Sürmene, Akçaabat ve Trabzon merkezde bisiklet yarışları düzenleniyor.

Vali Yücel Yavuz, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Sürmene Kaymakamlık ve Belediyesi ile Sürmene Bıçak Sanayi desteğiyle yapılacak olan Kron-Sürmene Kriteryum Yol Yarışı’nın startını belediye önünden verirken, ardından Köprübaşı ilçesine geçerek Kervan Yolu üzerindeki Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen ve 5-10 km olarak iki ayrı kategoride yapılan Dağ Koşusu’nun startını da verdi. 400’e yakın sporcunun katıldığı dağ koşusunda başarılı olan sporcular arasından Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası ile Balkan Şampiyonası’na katılacak olan milli sporcular seçilecek.

Öte yandan sahibi Trabzonlu olan önemli şirketlerden Kron Bisiklet’in sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan yarışların ikincisi ise Ortahisar’dan başlayıp Akçaabat Akçatepe’de sona erecek. Diğer kurumların yanı sıra Büyükşehir, Ortahisar ve Akçaabat Belediyeleri’nin de desteği ile Kron-Trabzon Yol Bisikleti Yarışı yarın saat 10.00’da başlayacak. Yarışlar Yıldız, Elit, Gençler ve Master kategorilerinde gerçekleştirilecek.