Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na gönderilmek üzere, Iğdır Merkeze bağlı köy muhtarlıkları ve Yeşil Iğdır Sulama Birliği tarafından toplanan 25 bin TL Vali Ünlüye teslim edildi.

Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla toplanan 25 bin TL sembolik çek ile Iğdır Valisi Enver Ünlü’ye teslim edildi.

Iğdır Merkeze bağlı Köy muhtarları ve Yeşil Iğdır Sulama Birliği başkanı Dadaş Yaltı’yı makamında kabul eden Iğdır Valisi Enver Ünlü, Afrin Harekatı için çaba sarf eden bir Iğdır halkı olduğunu belirtti. Ünlü, “vatandaşlarımız Zeytin Dalı Harekatı için elinden gelen desteği vermeye çalışıyor. Köylere gittiğimiz zaman askerimiz için biz ne yapabiliriz diye soruyor herkez. Biz dua edip destek olacağız. Kamuoyunu bu konuda bilinçlendirip bütün dünyaya haklılığımızı haykıracağız. Biz hak ve hukuktan yanayız, oraya adalet götürmeye gitti askerimiz. Zaten harekatın adıda Zeytin Dalı Harekatı. Aç, susuz ve esaret altında ki insanları kurtarmak için oradayız. Bakın 4 milyon mülteciye bakıyoruz Türkiye’de. Orta Asya ve Afrika’dan akın akın insanlar Türkiye’ye geliyor. Türk insanı zülim etmez adil ve asil millettir diyor. Biz gittiğimiz her yere adalet götürmüşüz” dedi.

Yeşil Iğdır Sulama Birliği başkanı Dadaş Yaltı ise, “Bizi öyle anneler doğurmuş ki biz asla esaret altına girmemişiz. Biz öyle aziz bir toplumuz ki gittiğimiz yere asla kötülük götürmemişiz. Adalet ve huzur götürmüşüz. Filistin’de Osmanlının bir çavuşuyla idare etmişiz ve kimse kimsenin hakkını gasp etmemiş. Biz Filistin’den çıktığımızdan beri orada kan ve gözyaşı durmamıştır. O yüzden Mehmetçiğimize gönülden başarılar diliyor ve hepimiz bir Mehmediz. Fırsat gelirse hepimiz cepheye gitmeye hazırız. Ordumuza başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.