Abdullah Avcı'nın gelmesiyle birlikte transfer hareketliliğinin de başladığı Beşiktaş'ta ilk transfer eski Samsunsporlu Doğan Erdoğan oldu. Samsunspor'un altyapısında yetişen ve A Takım'da da forma giyen Doğan Erdoğan, 5 yıl önce Avusturya'nın Lask Linz ekibine transfer olmuştu.

22 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu için Beşiktaş'ın 200 bin euro bonservis bedeli ödeyeceği öğrenilirken, Doğan Erdoğan'ın geçtiğimiz sezonun 2. yarısında Avusturya 2. Lig ekiplerinden FC Juniors'ta kiralık olarak oynadığı biliniyordu. Erdoğan, FC Juniors ekibinde toplam 19 maça çıkarken, 1 gol atmayı başarmıştı. 

Samsunspor'da yetişti

Samsunspor'un altyapısında yetişen ve 2012-2013 sezonunda Samsunspor A Takımı ile 4 maça çıkan Erdoğan, 2013-2014 sezonunda da 4 maçta forma giymeyi başarmıştı. 2014-2015 sezonunda ise genç ağırlıklı bir kadoyla sezona başlayan Samsunspor'da, Erdoğan bir tanesi Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplamda 19 maça çıkmayı başarmıştı. Samsunspor'un ardından Avusturya'nın Lask Linz ekibine transfer olan Erdoğan, 5 sezondur Avusturya'da top koşturuyordu. 

1996 doğumlu Doğan Erdoğan'ın yeni takımı Beşiktaş oldu.