Samsun Medya Grubuna bağlı, Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekipleri, pazar esnafı ve pazar müşterisine "Pazarın durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye sordu. Samsunlular fiyatlardan oldukça fazla dertli olduklarını belirtti. 

İşte aldığımız yanıtlar:
GEÇEN HAFTALARDA DAHA İYİYDİ  
Mehmet ÇELİK: Fiyatlarımız genelde her hafta değişiyor. Aralarında 1 lira kadar inip, çıkabiliyor. Mesela geçen haftaya nazaran bu hafta biraz daha pahalı. Geçen haftalarda daha iyi satışlarımız oluyordu. Zaten müşterilerimiz çok pahalı olduğunu, alma gücünün olmadığını söylüyor. Bizimde elimizden gelen bir şey yok.

ESNAF DA, MÜŞTERİ DE ŞİKÂYETÇİ 
Fikri AKÇAY: Maalesef hiç randıman yok. Geçen hafta yeşil soğanı 2 liradan satıyordum ama şimdi fiyatını düşürdüm. Kendi aldığım fiyattan müşterilere veriyorum. Bugün ancak o şekilde satabiliyorum. Fiyatlardan esnaf da şikâyetçi, müşteri de şikâyetçi. Piyasanın durumu iyice durdu. 

GELİŞ FİYATINA MAL SATIYORUZ  
Yavuz YILMAZER: Soğanın kilosu 4 lira ve herkes pahalı diyor. Mecburiyetten 3 buçuk liraya düşürdük. Geliş fiyatına mal satıyoruz. Piyasanın durumu çok kötü, pazar çok pahalı. 100 liradan aşağı, pazardan çıkmak mümkün değil. Emekliler olarak hükümetimizin bir hal çare bulmasını istiyoruz. 

PAZAR GERÇEKTEN PAHALI  
Ayşe TAFLAN: Patatesin kilosu, kalitesine göre 1 buçuktan 2 buçuğa kadar değişiyor. Mümkün oldukça fiyatlarda oynama yapmıyoruz, sabit kalıyor. Bizim müşterimiz bize alıştı. O yüzden çok sorun yaşamıyoruz ama pazar gerçekten pahalı. Müşterilerimizin şikayetlerini bu konuda alıyoruz. 

PİYASANIN DURUMU, FİYATTAN BELLİ 
Yüksel KINALI: Domatesin kilosu şuan da 2 lira ama 3 buçuk lira arası değişebiliyor. Piyasanın durumu fiyatlarımızdan belli. Domatese istek kalmadı. Müşterilerimiz domatesin lezzetinin olmadığını, sert olduğunu söylüyor. Pazarın eski neşesi kalmadı diye düşünüyorum.
 
ASGARİ ÜCRETLE ZOR GEÇİNİLİR  
Emrah TOKGÖZ: Biberin kilosu 3 buçuk lira. Geçen hafta 4,5 lira olarak satıyorduk. Bu hafta satılmıyor, elimizde kaldı. Müşterilerimiz biberden ziyade, patlıcan ve salatadan yakınıyor. Yağmurdan dolayı mal pahalandı. Şuan patlıcanın kilosu 5,6 liradan satılıyor. Asgari ücretle çalışan bir adam bunları bu fiyattan aldığı için zor geçinir. Herkes pazarın pahalılığından şikayetçi. 

MÜŞTERİLERİMİZ HER HAFTA KIZIYOR 
Murat YAZICI: Ispanak ve karnabaharın kilosu 4 lira, brokoli 7 buçuk lira, maydanoz 1 buçuk lira, dereotu, nane, tere, roka 2 liradır. Yeşil soğan ise zam şampiyonu olarak 3 liradır. Fiyatlarımız gerçekten pahalı ama en kalitelisi bizde. Fiyatlarımız duruma göre değişebiliyor. Son 3 haftadır piyasa kötü. Müşterilerimiz her hafta kızıyor. Fakat kimse bir şey yapamıyor.

50 LİRAYLA BİR ŞEY ALINMIYOR  
Hatice ÖZKAN: Pazara 50 lirayla geldim ama zor yettirdim. Tek kişi olduğum için bir şekilde idare edebilirim ama bir kaç kişilik aileler 50 lirayla hiç bir şey alamaz. Pazar gerçekten çok pahalı. Sebze ihtiyaçları için bile parayı zor ayarlıyoruz. Meyveye para kalmıyor. Gün geçtikçe daha fazla pahalanıyor. 

KESEMİZE UYMUYOR  
Ramazan YAVUZARSLAN: Eşime daha önceden verdiğim harçlıklarla pazara geldik. Emekliyiz ve bize göre pazar gerçekten pahalı. Her şeyin ucuzu için gezerek, bakarak alıyoruz. Meyvelerden ziyade asıl ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz. Diğer türlüsü bu pahalılıkta bizim kesemize uymuyor. 

100 LİRA BİLE YETMEZ 
Ümmü YAVUZARSLAN: 4 kişilik bir ailen varsa eğer, pazar alış verişini en az 100 lirayla yapabilirsin. Hatta 100 lira bile yetmez ve dikkat ederek harcama yaparsın, her istediğini almazsın. Bende bugün çok para olmadığı için dikkat ederek harcama yapacağım. Fakat emeklinin cebinde para çok olmaz. Ayrıca sadece pazar değil her yer çok pahalandı. Maalesef yapacak hiç bir şey yok. 

HER ŞEYDEN AZ ALABİLİYORUZ 
Ali URHAN: Haftada ya da bazen 2 hafta da bir, yaklaşık 100 lirayla pazara geliyoruz ama yine yetmiyor, her şeyi alamıyoruz. Evde 3 kişi yaşıyoruz ama buna rağmen yetmiyor. Mesela portakaldan çok az alabildik. Soğana 3 buçuk lira dediler, az aldık. 100 lirayla gelip her şeyin azını alabiliyoruz. Hayat şartları pahalı, git gide pahalılaşıyor.  
Haber: Hande ONAT - Mustafa TOGUR