Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde metruk bir binada yaşayan ve gözleri görmeyen mahalli ses sanatçısı Aziz Karataş, Aile ve Sosyal Politikalar Şanlıurfa İl Müdürlüğü’ne bağlı Özel Yaşam Merkezine yerleştirildi.

Ceylanpınar’da Cumhuriyet Caddesi çarşı merkezine yakın metruk bir binada yaşam mücadelesi veren ve görme yetisini kaybeden mahalli ses sanatçısı Aziz Karataş, Ceylanpınar Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi ve Ceylanpınar Sosyal Hizmet Birimi görevlileri tarafından ziyaret edildi. Yetkilileri tanımakta zorluk çeken Karataş, gelenlerin kendini tanıtması ve Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın talimatıyla geldiklerini söylemesi üzerine “Beni Kurtarın” diye seslendi.

Ceylanpınar Belediyesi Sosyal Hizmet Birimi ve Ceylanpınar Sosyal Hizmet Birimi yetkilileri ise yaptıkları araştırmada Aziz Karataş’ın dosyasının Hatay’da olduğunu tespit etti. Aile Sosyal Politikalar Şanlıurfa İl Müdürlüğü ile irtibata geçen yetkililer Karataş için kısa bir süre içerisinde Şanlıurfa’da kalacak yer ayarladı.

Yapılan inceleme ve gerekli işlemlerin ardından Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Özel Yaşam Merkezine götürülen Aziz Karataş tedavi altına alındı.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Aziz Karataş’ın Ceylanpınar’ın değerlerinden biri olduğunu ve kendisini himaye etmenin bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Başkan Atilla, gerekli talimatlarla Aziz Karataş’ın tedavisinin yapılıp uygun şartlardaki yaşam merkezine yerleştirildiğini belirtti.

Aziz Karataş ise yardımlarından dolayı başta Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

Öte yandan, Aziz Karataş’ın daha önce yaşadığı metruk bina, yetkililer tarafından bakım merkezine alınmasından 3 gün sonra bilinmeyen bir nedenle alevlere teslim oldu.