Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri orman haftası etkinlikleri kapsamında teknik desen çalışmalarından oluşan sergi açarak doğal yaşamın korunması ve ağaç dikmenin önemini anlatan mesajlar verdi. 30 büyük boy eserden oluşan serginin yanı sıra tavan süslemelerinin de yer aldığı sergi hafta boyunca açık kalacak.

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında etkinlikler sürerken ilkokul üçüncü sınıf öğrencileri teknik desen çalışmalarından oluşan sergilerinin açılışını yaptı. Öğrencilerin çevreye ve doğal yaşama karşı duyarlılıklarının arttırılması için yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren GKV Özel Okulları Görsel Sanatlar Öğretmenleri Şeyman Arslantaş ve Serpil Ertem yaptıkları değerlendirmede, "İlkokul ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerimiz orman haftası etkinlikleri kapsamında hazırladıkları teknik tasarımlarını sergileyerek haftanın ve doğal yaşamın korunmasına yönelik dikkat çekmeye çalıştı. Öğrencilerimiz orman konulu teknik desen çalışmalarında mevsim yaprakları temalı bloklara ayrılmış keçeli kalemle yapışmış desen çalışmalarını gerçekleştirdi. Sergide 30 adet büyük boy tasarım yer almaktadır. Bunun yanında tavan süslemeleri de yapılarak sergide yer aldı. Küçük yaşta çocukların doğa sevgisi ve çevre bilincini geliştirmek için yoğun olarak bu tarz çalışmalarımız sürüyor. Sergimiz hafta sonuna kadar açık kalacaktır" dedi.

Öğrencilerin birlikte yaptığı 30 adet eserden oluşan teknik desen çalışmalarından oluşan sergiye yoğun ilgi olduğu hafta boyunca da sergi açık kalacağı bildirildi.