Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde Çanakkale Savaş objeleri ve resim sergileri Nevşehir Nissara Alışveriş ve Yaşam Merkezinde açıldı.

Sergi açılışını İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, Nissara AVM Genel Müdürü Göktürk Ozhan yaptı. 4 Mart tarihine kadar ziyarete açık bulunacak olan Çanakkale Savaşı objeleri sergisine tüm Nevşehir halkını davet eden Nissara AVM müdürü Göktürk Ozhan, “Milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu bugünlerde buralara nerelerden geldiğimizi göstermek için açmış olduğumuz bir sergidir. 20 ayrı camekan içerisinde sergilenen tüm malzemeler Çanakkale savaşında toplanan malzemelerdir. 4 Mart tarihine kadar sergimiz açık bulunacak. Buradan alınacak tüm ürünlerde Gaziler vakfına gelir olarak yazılacağı için herkesi sergimize davet ediyoruz” dedi.

Çanakkale Savaşı objeleri sergisinde Nevşehirliler, Osmanlı’nın o günkü konumundan, savaşın seyrinin değişmesini sağlayan mayın gemisi Nusret’ten, kaldırılması imkânsız olan 215 kiloluk mermiyi Niğdeli Ali’nin yardımı ile tek başına sırtlayarak İngiliz gemisi Ocean’ı batıran Seyit Onbaşı’dan, yaralı Mehmetçiklerimizin tedavi edildiği sargı yerlerinin bombalanmasına kadar her anına tanık olabilecek, bu büyük zaferi yeniden yaşayabilecekler.