Ayrıca, Ticaret Kanunu’nda değişiklikler de öngören yeni hükümler, gümrük bakanlığı’nın, ticari işletmelerin pay defterinin elektronik ortamda tutulmasını zorunlu kılabilmesini, münfesih şirketlerin ticaret sicilinden kayıtlarını sildirmeleri için 1 Temmuz’a kadar tanınan sürenin bu yılın sonuna kadar uzatılmasını, halka açık olmayan anonim şirketlerde payların nama yazılabilmesini öngörüyor.

61 MADDEYDİ 150'TE ÇIKACAK

DHMİ’nin özel şirketlerle ortak girişim grubu kurup yurtdışı ihalelere katılabilmelerinin önünü açmak amacıyla, DHMİ’nin özkaynağının güçlendirilmesini sağlayacak bir düzenleme de maddeler arasında yer alıyor.

Buna göre DHMİ, devralınmış veya alınacak tesisleri ve bunların yatırım bedellerini sermayesine ekleyebilecek. eklenen düzenlemelere göre, kentsel dönüşüm kapsamında belediyelerin üzerine geçen gayrimenkuller haczedilemeyecek, kamulaştırma uzlaşmalarının yargı yoluna gitme koşulları yeniden düzenlenecek.

Komisyona 61 madde olarak sunulan tasarı, birleştirilen tekliflerle birlikte 106 maddeye ulaşmıştı. Tasarının nihai halinin 150’nin üzerinde düzenleme değişikliği içermesi bekleniyor.



Madenciye asgari ücretin 2 katı maaş

Ak Parti milletvekilleri tarafından verilen önergeler kapsamında komisyonda görüşülen maddeler, Soma’da hayatını kaybeden madencilerin mirasçılarına bedelsiz konut yardımı yapılmasının yanısıra, linyit ve taşkömürü madenlerinde yeraltı işlerinde çalışanların ücret tabanının asgari ücretin iki katından az olmamasını düzenliyor. 

Kaynak: internethaber.com