Ünye’de tarihi eserlerin kente ve turizme kazandırılması için Kültür Yolu projesi ile tarihi eserleri yeniden ayağa kaldıran Ünye Belediyesi bu kapsamda bir eseri daha şehre kazandırıyor.

Ünye Belediyesi Konukevi olarak planlanan Feyzullah Kadı Konağı’nın restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Bir dönümlük bahçesi ile birlikte 3 katlı yapıdan oluşan konukevinde incelemelerde bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye’nin geçmişi ile geleceğini entegre eden çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Çamyar, “Kültür yolu aksı üzerinde bulunan Belediye Konukevi Projemizi Haziran ayı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Ardından bu hattın tamamı sokak sağlıklaştırma çalışması ile tamamen yenilenmiş olacak. Belediye konukevimiz 3 katlı ve bahçesi bulunan, bahçesinde hizmet sektörüne yönelik bir işletmenin olacağı ve kültür yolunu ziyaret edenlerin soluklanabileceği ve vakit geçirebileceği bir mekân olacak. Konukevimizin orta katında toplantıların icra edilebileceği, üst katında ise konaklamanın yapılabileceği bir konsept planlıyoruz” diye konuştu.

Ünye’de gerçekleştirdikleri projelerle hem geçmişine sahip çıkan hem de geleceğini inşa eden bir yönetim anlayışı ortaya koyduklarını ifade eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Çocuklarımıza iyi bir miras bırakmak için çalışıyoruz. Yalı Kilisesini bitirdik ve çevre düzenlemesini tamamladık. Saray Hamamını bitirdik ve açılışı ile ilgili yazışmaları gerçekleştiriyoruz ve kısa zaman içinde hizmete almış olacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteği ile Hamidiye Mahallesi’nde bulunan evlerin dış cephe giydirme işlemlerini yapacağız. Aynı şekilde Belediye Konukevini de Haziran ayında hizmete açmış olacağız ve Kadılar Yokuşu ile bir bütünlük sağlamış olacağız. Devamı noktasında ise Bakırcılar Arastası ile Büyük Cami hattını birleştirip orada bulunan Kefeli hanın restorasyonunu tamamlamış olacağız. Öte yanda Ünye Kalesinin restorasyon çalışmaları için son hazırlıklarımız devam ediyor. Bir taraftan modern eserleri inşa ederken, diğer taraftan ise tarihi eserlerimizi yeniden gün yüzüne çıkarıyoruz. Buradan bir kez daha herkesi Ünye’yi ziyaret etmeye ve görmeye çağıyoruz” dedi.