Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) koordinasyonunda Türk Hava Yollarının katkılarıyla, Slovenya ve Hırvatistan’da faaliyet gösteren basın mensubu ve turizm acentalarından oluşan 20 kişilik heyete yönelik turizm tanıtım organizasyonu düzenlendi.

Bölge turizm potansiyellerinin çeşitli görseller ve videolarla sunulduğu açılış toplantısının ardından Slovenya ve Hırvatistan’dan gelen ziyaretçiler kış sporları tesislerini gezdi. Konaklı Kayak Merkezi’nde kayak yapan medya temsilcileri ve tur operatörleri, Konaklı’nın muhteşem görüntüleri arasında unutulmaz bir gün geçirdiler. Kent merkezindeki tarihi ve turistik mekânların tanıtımı kapsamında Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Ulucami, Taşhan, Üç Kümbetler, Yakutiye Medresesi ve Erzurum evlerini gezen yabancı misafirler; Atlama Kuleleri, Curling Arena ve buz pateni salonlarını ziyaret ederek tesislerdeki etkinlikleri izlediler.

Palandöken Kayak Merkezinde düzenlenen değerlendirme toplantısına, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Türk Hava Yolları (THY) Erzurum Şube Müdürü Mehmet Akkaya, yerelde faaliyet gösteren turizm acente yetkilileri, basın mensupları, Hırvatistan ve Slovenya’dan gelen gazeteciler ve tur operatörleri katıldı.

Programın açılış konuşmaları kapsamında söz alan Ajans Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, kasım ayı içerisinde KUDAKA Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile özellikle termal tesis altyapısı ve sunduğu hizmet çeşitliliği ile Avrupa’da öne çıkan başarılı örneklerin yer aldığı Slovenya ve Hırvatistan’ı kapsayan bir çalışma ziyareti gerçekleştirildiğini hatırlatarak, tur operatörleri ve basın mensuplarıyla karşılıklı olarak uzun dönemli ilişkiler kurmak ve bu bölgeyi o ülkelerin turizm destinasyonuna eklemek üzere toplantılar düzenleyeceklerini söyledi.

Erzurum’da tarihi, kültürel ve sportif açıdan önemli bir potansiyelin var olduğuna değinen Demirdöğen, “Slovenya ve Hırvatistan’da bu tür turizm faaliyetlerine ilgi olduğunu gördük ve bu fırsatı birlikte değerlendirelim istedik” dedi.

Konuşmasında bölgenin turizm potansiyeline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanında en önemli özelliğinin ulaşımın kolaylığı olduğuna dikkat çekti. Bütün bu özellikleri göz önüne alındığında Erzurum’un, turizm operatörlerinin dikkatini çeken önemli oranda turist getirilecek bir merkez olduğunu belirtti.

Toplantıda konuşan Vali Azizoğlu, gelen ziyaretçileri Erzurum’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Azizoğlu, kış turizminde marka şehirlerden birisi olan Erzurum’un dünyaya açılmakta olduğunu vurguladı.

İki ay önce KUDAKA Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte bu iki ülkede incelemelerde bulunduklarını dile getiren Vali Azizoğlu, “Siz bize gelin, biz de size gelelim. Böylece dünyada dostluğa, barışa ve kardeşliğe birlikte el uzatalım” dedi.

Değerlendirme toplantısının ardından, Slovenya ve Hırvatistan’dan gelen tur operatörleri ile yerelde faaliyet gösteren tur operatörleri ve otel işletme yetkilileri arasında ikili iş görüşmeleri yapıldı.