Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)’ün onayı ile Nevşehir’in Acıgöl ilçesine Hacı Bektaş Veli Üniversitesine bağlı olarak, ‘Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ açılmasına karar verildi.

Nevşehir’in her alanda gelişip kalkınmasına büyük katma değer sağlayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, bünyesine bir meslek yüksekokulu daha kattı. Üniversitenin Nevşehir İli Acıgöl İlçesi’nde ‘Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ kurulmasına yönelik teklifi YÖK’ün 11/01/2018 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısı ve 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kabul edildi.

Rektör Bağlı ‘Acıgöl Teknik Bilimler MYO’ İçin İstişarede Bulundu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, YÖK tarafından üniversiteye bağlı olarak Acıgöl İlçesinde ‘Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO)’ kabulü sonrasında üniversitenin Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz ile birlikte Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş’ı makamında ziyaret etti.

Rektör Bağlı ve Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, üniversite bünyesinde Acıgöl İlçesinde kurulması kararlaştırılan ‘Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ konusunda Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün de katılımlarıyla istişarelerde bulundu.

Rektör Bağlı: 8’inci MYO’muz Hayırlı Olsun

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, YÖK tarafından onaylanan ve üniversiteye bağlı olarak kurulan ‘Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ülkeye, şehre ve Acıgöl ilçesine hayırlı olmasını diledi.

Rektör Bağlı, “Acıgöl Belediye Başkanımızın girişimleri ve ilçe halkının talepleri doğrultusunda Acıgöl ilçemize üniversitemize bağlı olarak bir meslek yüksekokulu açılmasına yönelik gerekli inceleme ve araştırmalarımızı yaparak YÖK’e müracaatta bulunduk. YÖK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda bu müracaatımız uygun görülerek Acıgöl İlçemize ‘Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ kurulması onayı çıktı. Acıgöl Belediyemizin ve Sayın Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz’ün girişimleri, hayırseverlerin destekleriyle bina teminine yönelik görüşmelerimiz ve çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda hayırseverlerimizin destek ve yardımlarıyla açmayı planladığımız Üniversitemizin 8’inci Meslek Yüksekokulu, Acıgöl ilçemizin de her alanda kalkınmasına öncü olacak” dedi.

Kurulma aşaması tamamlanan Acıgöl Teknik Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılması planlanan bölüm ve programlar ise şu şekilde; İnşaat Teknolojisi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Makine ve Kaynak Teknolojisi, Makine Resim Konstrüksiyon, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknoloji, Gıda İşleme, Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi.