Eğitim-öğretim, bilimsel proje ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında bölgeye önemli hizmetler sunan Düzce Üniversitesi, “Açık Kampüs” uygulamasıyla Düzcelileri Konuralp Kampüsü’nde ağırlayarak üniversite-şehir bütünleşmesi adına önemli bir sosyal faaliyeti daha hayata geçirdi.

Düzce halkının Düzce Üniversitesi’ni daha iyi tanımasını sağlamak amacıyla her ayın son Çarşamba günü gerçekleştirilecek “Açık Kampüs” uygulamasının ilki gerçekleştirildi. Program kapsamında, saat 09.00 ve saat 13.00’da iki grup şeklinde Anıtpark Meydanı’ndan Üniversiteye ait araçlarla Konuralp Kampüsü’ne gelen vatandaşlar, ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Düzce Üniversitesi yetkilileri tarafından karşılandı.

Orman Fakültesi ile ziyaretlerine başlayan vatandaşlar, Orman Fakültesi’ni gezerek bitki ve doldurulmuş hayvan örneklerini inceledi. Hemşirelik Beceri Laboratuvarı, Düzce Üniversitesi Kütüphanesi ve yeni Yemekhane binası ziyareti ile devam eden Açık Kampüs etkinliğinde, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (DÜBİT) uğrayan ziyaretçiler, DÜBİT’in sunduğu hizmetler hakkında bilgi sahibi oldu. DÜBİT uzmanları, Tarım Bakanlığı yeterlilik belgesine sahip Merkezin tarımsal amaçlı toprak, bitki ve sulama suyu analizlerini başarıyla yerine getirdiğini ifade etti.

DÜBİT’ten sonra Düzce Üniversitesi Yüzme Havuzu, Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi ile Düzce Teknopark’ı ziyaret eden vatandaşlar, Düzce Üniversitesi’ni daha yakından tanımak adına kendilerine bu fırsatı sağlayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a ve Üniversite Yönetimine teşekkür ettiler. Ziyaretlerinin sonunda anı defterini de imzalayan Düzceliler, tarihe bir not düştü.

Şehir-üniversite bütünleşmesine ve güç birliği oluşmasına katkı sağlayan “Açık Kampüs” etkinliğine katılan vatandaşlara, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin tarafından “Açık Kampüs Diploması” takdim edildi. Vatandaşlar bu temsili diploma ile Fahri Düzce Üniversitesi Gönüllüsü oldu.