Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve BİHMED ortaklığında gerçekleştirilen ‘İHAL+1’ projesi çerçevesinde imam hatip lisesi mezunu 30 kız öğrenciye meslekî eğitim verdi.

Meslek edindirme ve geliştirme kurslarıyla her yıl üç bin gence ücretsiz eğitim veren BUTGEM, sosyal sorumluluk projelerine de destek olmayı sürdürüyor. İmam hatip lisesi mezunu kızlara mezuniyet alanları dışında ilave bir meslek kazandırmak maksadıyla Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve BİHMED ortaklığında başlatılan İHAL+1 projesine de katkı koyan BUTGEM, 30 kız öğrenciye meslekî eğitim verdi. Ön muhasebe ve stilist eğitimi olmak üzere iki ayrı kurs programı düzenleyen BUTGEM, üç ay boyunca toplam 800 saatlik bir eğitim gerçekleştirdi. Söz konusu eğitimleri tamamlayan öğrenciler sertifikalarını BUTGEM’de gerçekleştirilen törenle aldı.

Sertifika töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, Bursa’nın ülkenin gerçek üretim merkezi olduğunu söyledi. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise bir şehri ayakta tutan temel dinamiklerin kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşları olduğunu ifade etti.

BİHMED Başkanı Kadir Oruç, tekstil sektörüyle öne çıkan Bursa’da firmaların stilist bulmakta zorlandığını belirtti.