Trabzon’da Hasan Ali Yücel İlkokulu’nda yeniden düzenlenerek açılan çok amaçlı salona şehit Eren Bülbül’ün ismi verildi.

Hasan Ali Yücel İlkokulu’nun bünyesinde bulunan ve yeniden düzenlenerek Şehit Eren Bülbül’ün adı verilen çok amaçlı salonun açılışına Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül ve ablasıı, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Şehit Eren Bülbül’ün isminin Hasan Ali Yücel İlkokulu’nun yeniden düzenlenen Çok Amaçlı Salonu’na verilmesinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz, ”Hasan Ali Yücel İlkokulunun yeniden düzenlenen Çok Amaçlı Salonu’nun 15 yaşında şehadet mertebesine erişen Eren Bülbül’ün adının verilmesi dolayısıyla duygu dolu bir duyarlılığın ortaya konmasını birlikte yaşıyoruz. Ülkemiz hassas bir süreçten geçiyor. Birlik ve beraberliğimiz, ferasetimiz ve dirayetimiz en üst seviyede. Bu esnada bölücü terör örgütü ile mücadele kapsamında ilimizde maalesef yaşadığımız çok üzücü hadiselerden birisi de en son şehidimiz Eren Bülbül ile astsubayımız Ferhat Gedik’in şehit edilmesi hadisesidir. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Şehadet herkese nasip olmayan bir payedir. Önemli olan bunun farkında, idrakında olup her daim bunu yaşatabilmektir. İşte bununla ilgili yapılan anlamlı bir hareket. Böylesi güzel bir düşüncenin kullanıma hazır bir salonda Eren Bülbül’ün ismiyle yaşatılması son derece takdire şayandır. Bu vesileyle bu fikri ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi

Ülkenin düzenini bozmaya çalışan tüm odaklara karşın mücadelesinde en önemli ayağın eğitim olduğunu belirten Vali Yavuz “Okullarımızda ilköğretimden başlayarak üniversiteye kadar milletimizin milli birlik ve beraberliğini her zaman önde tutarak ve yine milli ve manevi değerlerimizi her yönden çocuklarımıza anlatarak elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Şehitlerimiz olmasın, düzenimiz bozulmasın diye gayret ederken en önemli ayağın eğitim olduğunu da biliyoruz. İşte bu salonun açılması onun yansımasıdır. Trabzon özelinde idarecilerimizin, okul aile birliklerimizin, velilerimizin duyarlılığı, hassasiyeti Türkiye’ye örnek olmaktadır. Trabzon akademik başarı yanında sosyal ve bireysel faaliyetlerde okul idarecilerimiz, öğretmenlerimizle birlikte çok güzel bir ortam oluşturduk. Bu yönüyle emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Bu gayretleriniz, desteklerinizin devam edeceğine inanıyorum. Daha güzel ve başarılı günlere sizlerle birlikte ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Salonun açılışının ardından Zeynep Aydın adlı öğrenci tüm şehitler için bayrak şiirini okudu. Eren Bülbül adına yapılan tablo annesi Ayşe Bülbül’e takdim edildi.