Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ilçede yürütülen çalışmalar ve hedeflenen projelerle ilgili Samsun Medya Grubu’na özel açıklamalarda bulundu. Bafra’da, istihdamı arttırmaya ve işsizliğin önüne geçmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Başkan Kılıç, vatandaşa hizmetin her şeyden önce olduğunu ifade etti.

SANAYİ PROJESİ'NDE SONA GELİNDİ
İstihdamı artırmaya yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "31 Mart yerel seçimleri sırasında vatandaşalara taahhütlerimiz oldu. Yapacaklarımızı, projelerimizi anlattık. Bundan sonra da inşallah projelerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. Her şeyden önce Bafra’da istihdamı arttıracak yatırımların gelmesi ve işsizliğin azalması için gayret gösteriyoruz. Bizim orta ölçekli sanayi projemiz için son noktaya gelmiş durumdayız. Bununla ilgili tüm proje çalışmalarımızı yaptık ve hazırladık bakanlığa teslim ettik.  Biz bundan sonra bakanlığın ve Cumhurbaşkanımızın projemizi onaylanması için çalışacağız. Böyle bir projeyi inşallah gerçekleştirdiğimiz takdirde Bafra’da iki ve üç bin arasında istihdamın olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

FAKÜLTE BAFRA'NIN HAKKI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan eczacılık fakültesinin Bafra'da kurulabilmesi ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Başkan Kılıç, “Bafra’da hem siyaset,  hem de sivil toplum örgütleri olarak eczacılık fakültesi ile ilgili gayret ediyoruz. Eczacılık fakültesi şuan da OMÜ’ye verildi.  Biz fakültenin çok büyük etkisinin olduğuna inanıyoruz. Bu yüzdende Eczacılık fakültesinin Bafra’nın hakkı olduğunu iddia ediyoruz ve ısrar ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

KADINLARA SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ
Kadınlar için sosyal faaliyetler yaptıklarını dile getiren Başkan Kılıç, "Kadınlara yönelik etkinlik ve kurslar düzenliyoruz.  Bu durumdan da çok memnun olduklarını görebiliyoruz.  Bizim vatandaşlarımıza 'Kadın Koordinasyon Merkezi' sözümüz var.  Onunla ilgili çalışmamız var. İnşallah önümüzdeki süreçte merkezimizi aktif haline getireceğiz. Bunun haricinde kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalışmalarımız devam edecek" dedi.

BAFRA İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Bafra Belediyesi olarak hizmet odaklı çalıştıklarını söyleyen Kılıç şöyle konuştu: "Ekibimiz, hiçbir mesai, mefhumu dikkate almadan gerek seçim öncesi gerek seçim sonrasında verdiğimiz taahhütleri yerine getirmek, vatandaşlarımızı biraz daha memnun etmek için projeler üretiyoruz. Aynı zamanda şehri güzelleştirmek için yapılması gereken tüm işleri yapıyoruz. Biz şehri bir bütün olarak bakıyoruz. Bafra'yı inşallah daha güzel, yaşanabilir, kültürel ve sosyal faaliyetlerin daha fazla yapıldığı bir yer haline getireceğiz. Bunlar için elimizden geleni yapacağız."

Merve İLHAN, Uğur ATICI