Erzurum'da ikamet eden evli 4 çocuk babası Ebubekir Taşbaşı, son günlerde yükselen elektrik faturalarını düşürmek için yüzde 25'e yakın tasarruf imkanı tanıyan bir cihaz geliştirdi. Bugüne dek hep insanların yararına buluşlar yaptığını ifade eden Mucit Taşbaşı, 'Akıllı kutu' olarak isimlendirdiği 45'inci buluşuyla beraber artık faturaların yüzde 25 daha ucuz geleceğini aktardı.

Dadaş Mucit, bu şekilde hem ülkenin hem de vatandaşın tasarruf etmiş olacağını vurguladı. Taşbaşı cihazla alakalı olarak şöyle konuştu:

"Gün boyu prize takılı olan akıllı kutu, şebekeden gelen güçlü akımı yani aktifi reaktife çevirip evde kullanılan cihazlara dağıtıyor. Böylelikle evdeki cihazları yıldırım ve gelen güçlü akımdan da koruyor. Ev ve işyerlerine gelen güçlü akım, sayacı hızlı çevirdiği için faturular kabarık geliyor. Bu akıllı kutu ise sayacın devrini düşürür ve her yere eşit dağıtır. Yaklaşık 150 liraya mal ettiğim cihaz sayesinde halkımızın fazladan ödediği para cebinde kalacak" diye konuştu.

Bugüne dek hep insanların yararına buluşlar gerçekleştirdiğini ifade eden Taşbaşı, "ARGE çalışmalarını çok seviyorum. Aklımda bir çok buluş var. Onları da hayata geçirmek istiyorum. Fakat maddi ve manevi desteğe ihtiyacım var. İnsanoğlunun yapamacağı şey yoktur" dedi