Havacılık şirketi işbirliği ile Airpreneurs-Aklım Göklerde Programı, final için Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) öğrenciler ile buluşuyor.

Havacılık sektörünün lider şirketlerinden BOEING tarafından Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle 2-3 Mart Cuma-Cumartesi 2018 tarihinde, Gaziantep Üniversitesinde Airpreneurs-Aklım Göklerde Programı, GAÜN Uzay ve Havacılık Fakültesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleşecek.

"Gelecek gökyüzüne yazılacak fikirleri bekliyor"

Gençleri havacılık alanında daha girişimci kılmak ve bu alanda yeni fikirlerin ortaya çıkmasını amaçladıklarını belirten GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Düşüncenin sınırları göklerin dahi ötesindedir. Farklı gezegenlerde kolonilerin kurulmasına çok yaklaştığımız bu günlerde havacılık alanındaki her yeni fikir geleceği şekillendirecek. Aklı göklerde olan gençlerin fikirlerin nasıl olgunlaşacağını ve nasıl bir iş modeliyle hayata geçebileceğini öğrenebilecekleri bu programa ev sahipliği yapmaktan çok memnunuz” diye konuştu.

Gür, etkinliğe katılmak isteyen öğrencileri www.airpreneurs.com adresinden başvuru yapmaya davet etti.

Çözüm üretme yetenekleri gelişecek

Etkinliğin öğrenciler için iş imkanını dile getiren Uzay ve Havacılık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey, “Bu etkinlikle birlikte öğrencilerimiz büyük bir firmanın problemini gözlemleyip, çözüm üretme yeteneklerini geliştirecekler. Bölüm öğrencilerimiz uçak montajına aşina. Etkinlikte aldıkları eğitimle problem çözerken strateji nasıl geliştirilir bunu da gözlemlemiş olacaklar. 2 Günlük ideathonlar şeklinde, öğrencilerimiz havacılık alanında bir probleme çözüm bulmak amacıyla iş modelleri ortaya çıkarmalarında rehberlik hizmetini almış olacaklar. Ufuk Batum moderatörlüğü ve eğitimleriyle gerçekleşecek ideathonlara 100 öğrenci katılacak. Takımlar jüriye sunumlarını gerçekleştirdikten sonra Gaziantep ili için bir takım birinci seçilecek. 7 Şehirden birinci takımlar İstanbul’da büyük finalde yarışacaklar ve seçilen takım büyük ödülün sahibi olacak” diye konuştu.