DÜZCE(İHA) – Düzce Valisi Zülkif Dağlı, madde bağımlılığı ile mücadelede Düzce’nin başka illere rol model olduğunu söyledi ve “Bu beladan gençlerimizi, çocuklarımızı hep beraber kurtaracağız” dedi.

Düzce İl Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Komisyonu Sancaklar Mahallesinde Şükran-Sedat Şenkardeşler Ortaokulu’nda toplandı. Vali Zülkif Dağlı’nın başkanlık etiği toplantıya, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Vali Zülkif Dağlı, geçtiğimiz günlerde muhtarlara yönelik toplantıların diğer kurumlarda da yapılacağını söyledi.

Dağlı, “Duyarlılığın artırılması adına ilçelerimizde ve mahallelerimizde bu toplantıları yapıyoruz. Aynı toplantılarımız ilçelerde kaymakamlarımızın başkanlığında da yapılıyor. Muhtarlarımızın duyarlılığını artırmak için çaba gösteriyoruz. Gençlerimizin spora yönlendirilmesi, bağımlılıktan uzaklaştırılmasıyla ilgili eğitim çalışmaları için toplantılarımız artarak devam edecek. Her ilçemizde imamların görevlendirmesini de yaptık. Bu manada Düzce artık bir rol model haline geldi. Başka İllerde de Düzce modeli şeklinde tartışılmaya ve konuşulmaya başlandı. Bu da bizim doğru yönde olduğumuzu ve amaca doğru ilerlediğimizi gösteriyor. Toplumun her kesiminin desteği ile bu tür belalardan gençlerimizi, çocuklarımızı hep beraber kurtaracağız” ifadelerinde bulundu.

Vali Dağlı’nın açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.