Samsun’un İlkadım ilçesinde 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı 1. yarıyıl halk eğitimi faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve 2. yarıyıl yapılacak faaliyetlerin görüşülmesi amacıyla "İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi ve Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı" gerçekleştirildi.
İlkadım Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda Kaymakam Turan Atlamaz başkanlığında İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı yapıldı.
İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, halk eğitim faaliyetleri ve komisyon görevleri ile ilgili konuşma yaptı. Müdür Cetinkaya, "İnsanımızın eğitim seviyesini ve niteliğini yükseltmek ve emsalleriyle yarışabilir hale getirmek için yaygın eğitim alanında toplumun her kesiminin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini alarak işbirliği içinde halk eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalarımız devam edecek" dedi.
İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ise, "Halk Eğitim Merkezleri Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri çerçevesinde toplumun pek çok ihtiyacını karşılamaktadır. Bu çalışmalar tabi ki resmi kurumlarımız ve sivil toplum örgütleri işbirliği içinde gerçekleşmekte ve onların desteklerine her zaman ihtiyaç duymaktayız. Bu zamana kadar Halk Eğitim Merkezimiz aracılığı ile toplumumuzun sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sunan pek çok kurs açıldı ve bu kurslardan çok sayıda vatandaşımız faydalandı. Bu faaliyetleri gerçekleştiren Halk Eğitim Merkezi çalışanlarına ve işbirliği yapan tüm kurum-kuruluş ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederim" diye konuştu.
Toplantı, komisyon üyelerinin yaygın eğitim konusunda yapılan çalışmaları değerlendirmeleri, Yapabilecekleri çalışmalar ve bu çalışmaları konusunda görüş ve önerilerin aktarılması, yapılacak çalışmalar ve alınabilecek önlemlerin planlaması, dilek ve temenniler ile tamamlandı.