Bitlis’te düzenlenen ‘Okullar Arası Halı Saha Futbol Turnuvası’nda Adilcevaz Aydınlar Ortaokulu kız öğrencileri il birincisi oldu.

Turnuvaya yıldız kızlar kategorisinde katılan Aydınlar Ortaokulu kız öğrencileri, final karşılaşmasında Hizan İstiklal Ortaokulunu normal süresi 1-1 biten maçta penaltı atışları sonucunda mağlup ederek şampiyon oldu. Aydınlar Ortaokulu öğrencileri, elde ettiği bu başarı sonucunda Bitlis ilini bölgesel müsabakalarda temsil edecek.

Okul Müdürü Şakir Karaaslan, başarıdan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Süreç boyunca beden eğitimi öğretmenimizi maddi ve manevi olarak destekleyip okul sporlarının eğitimdeki etkilerini önemsedik. Dezavantajlı çocuklarımızı spora yönlendirerek hem sportif kabiliyetlerini keşfettik, hem de çocuklarımıza kendilerini ifade edecek sosyal ve sportif fırsatlar sunduk. Böylece hem öğretmenimiz hem de öğrencilerimiz kendilerine verilen değeri görüp, gayretleri sonucunda bu başarıyı yakalamış oldular. Bu başarılarından dolayı öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Ümit Çümlek ise, “Bu başarıyı yakalamak için çok çaba sarf ettik ve sonunda amacımıza ulaşarak öğrencilerimizle birlikte bu mutluluğu yaşamış olduk” diye konuştu.

Turnuvada birincilik elde eden öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte Aydınlar Belde Belediye Başkanı Arif Tusun’u makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Arif Tusun, öğrencilerin başarısından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.