Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen “İstiklal’den İstikbal’e” panelinde, Afrin’de vatani görevini yapan askerlerle canlı bağlantı yapılması duygu dolu anlarım yaşanmasına sebep oldu.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ve eşi Funda Eldemir, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen programın moderatörlüğünü ünlü sunucu ve televizyon programcısı Serdar Tuncer gerçekleştirirken, panele konuşmacı olarak ise Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu ve Diriliş Ertuğrul Dizisi’nde Abdurrahman Alp karakterini canlandıran Celal Al katıldı.

Canlı bağlantı duygulandırdı

Bozüyük’ün tarihteki önemi ve Osmanlı’nın kuruluş döneminde yaşananlar, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan mücadeleler ve kahramanlıkların anlatıldığı panelin bir bölümünde ise Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesine düzenlenen Zeytin Dalı Harekatına katılan askerlerle canlı bağlantı yapıldı. Moderatör Serdar Tuncer askere Bozüyük’ten selamlar iletirken, salonda duygulu anlar yaşandı. Bazı seyircilerin gözyaşlarını tutamadığı program okunan şiirler ve tarih sohbetleri ile devam ederken, program sonunda Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; “Bizlere bu güzel akşamı yaşattıkları için tüm katılımcılarımıza hocamıza ve salonumuzu dolduran siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Bakıcı’nın ardından konuşan Milletvekili Eldemir; “Hükümetimiz Afrin’de ülkemizi ve vatandaşlarımızı tüm terör odaklarından korumak için mücadelesine devam etmektedir. Vatani görevini yapan tüm askerlerimize dualar ediyor, her vesilede onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından panele katılan konuklara plaketleri takdim edildi.