Diyarbakır’da kadınlara ve engellilere yönelik kursların ağırlıkta olacağı Şehitlik 2 Aile Destek Merkezinin açılışı yapıldı.

Diyarbakır’da kadınlara ve engellilere yönelik kursların ağırlıkta olacağı Şehitlik 2 Aile Destek Merkezinin (ADEM) açılış töreni yapıldı. Yenişehir ilçesinde bulunan Muazzez Sümer Kız Meslek Lisesi bünyesinde bulunan ADEM açılışına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erküt Güre, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Zafer Halis Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, öğrenciler ve kurslara katılan kadınlar katıldı.

Öğrenci ve kadınlara selamlayan Vali Güzeloğlu, açılış kurdelesinin kesilmesinden önce kısa bir konuşması yaptı. Daha yaptıkları açıklamalarda bu yıl içerisinde 50 ADEM ile 100 bin kadın kursiyere ulaşmak istediklerini açıkladıkları anımsatan Vali Güzeloğlu, bu merkezin hızlı bir şekilde hizmete girmesinin hedefin çok uzak olmadığını gösterdiğini kaydetti. Vali Güzeloğlu, “Aile Destek Merkezleri sosyal ve toplumsal dönüşümün hazırlayıcısı ve sağlayıcısı olacak. Bugün burada açacağımız Aile Destek Merkezi de bunun çok özel bir örneğidir. Okulumuzun bünyesinde çok gayretli okul müdürümüzün inisiyatifi ile bizim desteğimizle burada iki ana başlıkta bir tanesi özellikle Diyarbakır mahalli ve yerel yemeklerinin öğretildiği, bunun kadınlarımıza aktarılarak gelecek kuşaklara kadar uzanacak bir kültürel zincirin oluştuğu bir merkez olacak. Bu çok önemli çünkü geleneksel değerleriyle Diyarbakır’ın sofra kültürüyle, yemek kültürüyle çok büyük bir zenginlik olduğunu biliyoruz. Binlerce yıllık tarihi, kültürü geriden bugüne taşıyan Diyarbakır bu zenginliği sofrasında da buluşturan, sofrasında da sunan çok önemli bir büyük merkezdir. Burada kaybolmaması adına kadınlarımıza bu bilginin, bu geleneğin ve bu zenginliğin sunulması olacak. Tabi aynı zamanda lisemizin öğrencilerine de, kızlarımıza da bunlar aktarılacak. Aynı zamanda tekstil eğitimi de verilecek. Böylelikle aslında ADEM’lerin Diyarbakır’da oluşturduğu heyecana prototipi çok güzel bir örnek olacak. Bu duygularla hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından Vali Güzeloğlu ve protokol üyeleri merkez bünyesinde açılan kursları ve sınıfları gezip bilgiler aldı.