İçişleri Bakanlığına mülkiye müfettişi olarak atanan Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Savaş Konak için veda yemeği düzenlendi.

1.Derece mülkiye müfettişi olarak İçişleri Bakanlığına atanan Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Savaş Konak için Silopi öğretmen evinde bir veda yemeği düzenlendi. Veda yemeğine Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Savaş Konak, kurum müdürleri, muhtarlar, oda ve kooperatif başkanları, esnaflar, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı. Yemeğin açılış konuşmasını Silopi Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Tarandır yaptı. Müdür Tarandır, Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Savaş Konak’ın Silopi’de görev yaptığı süre boyunca layıkıyla görevini yerine getirdiğini ifade ederek Kaymakam Konak’a yeni görevinde başarılar diledi.

Daha sonra söz alan eski Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan en güzel zenginliğin yetişmiş eğitimli insan olduğunu dile getirerek, Kaymakam Savaş Konak’ın eğitime verdiği öneme vurgu yaptı.

AK Parti Silopi ilçe Başkanı Fatih Bilen, Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Savaş Konak’ın ilk atandığı dönemde kendisine, 3 ay içerisinde ilçeden gitmek istediğini, ancak 30 aydır ilçede görev yaptığını söyledi. Kaymakamın zor bir dönemde göreve başladığını hatırlatan Bilen, “Zor süreçte gecesini gündüzüne kattı. Birçok insanın kaldıramayacağı pozisyonlarda layıkıyla bu görevi yerine getirmek için mücadele etti. Gece yarıları yapılan çalışmaları yerinde görmek için beni arardı. Memleket için en iyisini seçerdi. Çok titiz bir insandır. Onu daha iyi yerlerde görmek istiyoruz” dedi.

Veda konuşması yapan Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Savaş Konak, “Zor bir dönemde geldim ama Allah’a şükür şartlar çok çok iyileşti. Bu hep birlikte oldu. İnanıyorum ki gelecek hayatta Silopi hem bölgesel konumu Habur gibi dünyada ikinci Türkiye’de birinci kara trafiğinin yoğun olduğu bir noktada ticaret merkezi ve eğitim olarak ta hak ettiği yeri bulacaktır. Bütün çalışmalarımızda o yöndeydi. Devamında da devletin ilgisi bölgeye gittikçe artıyor. İnşallah göreceğiz. Daha mutlu daha huzurlu bir Silopi hayal ediyorum. Daha güzel şeyler olacak. Ama bu her şeyden önce bizim birlik ve beraberliğimiz içinde olacak. Bakın ben Türkiye’nin kuzeyinden geldim, en güneyinde bir yerdeyim. Ama burada birçok şeyi beraber yaptık. Bu kadar işlerin üzerinden hep beraber geldik, gelmeye de devam edeceğiz. Birliğimiz dirliğimiz bozulmadığı sürece millet olarak her şeyin üstesinden gelecek gücümüz var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Heşar Haşimoğlu ile Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi başkanı Acil Sarboğa, Silopi Kaymakamı Savaş Konak’a ilçede yaptığı hizmetlerden dolayı plaket takdim etti. 1960 Silopispor Kulüp Başkanı Aziz Sulmaz’da Kaymakam Konak’a takımın formasını hediye etti.

Program yemeğin ve diğer ikramların ardından sona erdi.