5 Ocak gazetesi, 19. yılını kutladı. Gecede 5 Ocak Ödülleri de sahiplerini buldu.

5 Ocak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Savaş Çokduygulu, gecede yaptığı konuşmada, Mehmetçikleri sevgiyle selamladığını Afrin’e yürek dolusu sevgi ve selam gönderdiklerini ifade ederek, “Evet 19 yıl önce haftalık olarak başlayan maceramız Adanalıların yoğun ilgisi ve sizlerin büyük desteği ile gelişti, büyüdü ve günlük yayın hayatına devam etmeye başladı. 5 Ocak gazetesi, sadece Adana için var olmaya and içmiş bir yayın organıdır. İşi gücü Adana’dır. Biz çamura çirkefe ve şantaja asla bulaşmamayı önce kendimiz, sonra Adana adına söz vermiştik. 19 yıl önce verdiğimiz bu sözümüzde ısrarla ve inatla omurgalı bir duruş sergileyerek duruyoruz. Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki durmaya da devam edeceğiz. 5 Ocak gazetesi, şu an Adana’da en fazla okunan gazete olmasını bu omurgalı duruşa borçludur. Bizim için varsa yoksa Adana” dedi.

Çokduygulu, 5 Ocak gazetesinin Adana’nın gelişimine katkı koyan, siyasi ve iktisadi alanlar başta olmak üzere, sanata, kültüre ve spora bir şeyler vermek isteyen herkesin gazetesi olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

“Adana’nın büyük bir aile olması yönünde çalışmayı kendimize gaye edindik. Bugün 5 Ocak gazetesi, Ankara’da ülke siyasetine yön veren isimlerle yapmış olduğu röportajlarla kent dinamiklerinin her alanında birbirinden uzman isimlerden görüş alarak yapmış olduğu çok özel haberlerle, geleneksel kahvaltı sofralarına, dev yazar kadrosuyla, kentin en önemli isimlerini konuk alarak başlattığı beyin fırtınalarıyla, amacı sadece birliğin, bütünlüğün ve kardeşliğin pekiştiği bir Adana hayali olan Adana’nın gazetesidir. İsmimiz bu yüzden 5 Ocak’tır. Kurtuluş günümüzü ismimize bu yüzden verdik” diye konuştu.

5 Ocak Ödülleri, sahiplerini buldu

Gazetenin ödül törenine Türkiyenin önemli isimlerinin yanı sıra kenti yönetenler ve iş ve sanat dünyasının önemli isimleri katıldı.

Ödül töreninde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Onur Ödülü’nü Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın elinden aldı.

Densa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, Onur Ödülü’nü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün elinden aldı.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Yılın İş Adamı Ödülü’nü Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı’dan aldı.

Ceynak Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, 5 Ocak Özel Ödülü’nü Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in elinden aldı.

Sabah gazetesi köşe Yyzarı avuz Donat, Yılın Köşe Yazarı Ödülü’nü Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’dan aldı.

Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, Yılın Kadın TV Sunucusu Ödülü’nü Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın elinden aldı.

Fox TV’den İsmail Küçükkaya Yılın Erkek TV Sunucusu Ödülü’nü Fatih Terim’in elinden aldı.

5 Ocak Özel Ödülü’ne layık görülen isimler ise şu şekilde;

“Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, ADSİADBaşkanı Süleyman Sönmez, Zahit Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Zahit Balbay, Emre Majkina Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tuzcu, iş adamı Ahmet Namlı, iş adamı Tayyar Zaimoğlu, iş adamı Ali Nergiz, Yazar Deray Yurdakul.”

Gecede, eski Orman Bakanı Halit Dağlı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, eski Adana valileri Naci Parmaksız, Oğuz Kağan Köksal ve Mustafa Büyük’e Adanayı simgeleyen armağanlar takdim edildi.