Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sarayköy Meslek Yüksekokulu tarafından 9-12 Mayıs tarihleri arasında ilk kez ‘Uygulamalı Jeotermal Eğitimi’ gerçekleştirilecek.

Jeotermal bakımından zengin yer altı kaynaklarına sahip olan Sarayköy ilçesinde, PAÜ Sarayköy MYO tarafından düzenlenecek eğitimde jeotermal sektörü çalışanları, jeotermal ile ilgili yüksek lisans doktora çalışmaları hazırlayan bilim insanları ve sektörde çalışmak isteyen genç mühendis adayları bir araya gelecek. Eğitim ile birlikte jeotermal sektöründe çalışmak isteyenler bu alanda çalışan mühendislerin farklı perspektiflerini tanıma şansı elde edecek olup, ayrıca bu sektöründe uzun yıllar çalışmış ve tecrübeli ortakların yer aldığı bu eğitim programı ile sektörde bilimsel ve teknik paylaşım yapılması sağlanacaktır.

Bu çerçevede, sektördeki tecrübeli mühendisler deneyimlerini, genç mühendislere kazandıracak ve kamu kurumlarından (DSİ, MTA, İl Özel İdareleri) katılımcılar sektördeki gerçek problemlerin farkındalığını artırmak için, jeotermal sektörü ile üniversite işbirliğinin önü açılması hedefleniyor.

‘PAÜ Sarayköy MYO Uygulamalı Jeotermal Eğitimi’ programı 9 Mayıs Çarşamba günü saat 09.00’da PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda başlayacak.