Türkiye’nin kanodaki ilk uluslararası organizasyonu olan Gloria Canoeing Cup 5 Bin Metre Durgunsu Turnuvası Antalya’da gerçekleştirildi.

Uluslararası Kano Federasyonunun (ICF) 2018 müsabaka programında yer alan ve Türkiye’de ilk kez organize edilen Gloria Canoeing Cup 5 Bin Metre Durgunsu KanoTurnuvası, 22 Mart tarihindeAntalya’nın doğa harikası Belek bölgesinde konumlu olan Gloria Hotels & Resorts’u denizle ayıran Acısu Nehiri’nde gerçekleştirildi.

Türkiye, Kazakistan, Belarus, Ukrayna, Letonya, İngiltere, Estonya, Özbekistan, Kolombiya, Rusya, Sirbistan, Hirvatistan ve Bulgaristan olmak üzere 13 ülkeden toplam 155 yarışmacının mücadele ettiği turnuvaya Türkiye, 15sporcuyla katılım gösterdi.

Gloria Canoeing Cup 5 Bin Metre Durgunsu Kano Turnuvası, K1(Yetişkin Kadın- Erkek) , C1 (Yetişkin Kadın-Erkek) ve U18 (Kadın-Erkek) kategorilerinde gerçekleştirildi.

Sırbistanlı sporcular ilk üçte yer aldı

Turnuvada, K1 (Yetişkin Kadın) kategorisinde ilk üç, Sırbistanlı sporcular arasında paylaşıldı. Bu kategoride birinciliği, Milica Starovic, ikinciliği, Kristina Bedocs ve üçüncülüğü de Marija Dostanic elde etti.

Büyük Erkek kategorisinde ise birinciliği Belarus adına yarışan Aleh Yurenia, ikinciliği Kazakistan adına yarışan Ilya Golendov ve üçüncülüğü de yine Kazakistan adına turnuvada kürek çeken Andrey Yerguchyov elde etti.

C1 (Yetişkin Kadın) kategorisinde birinciliği ve ikinciliği Belaruslu sporcular Alena Nazdrova ile Volha Klimava elde ederken, üçüncülük ipini ise Ukraynalı sporcu Liudmila Luzan göğüsledi. Gloria Canoeing Cup 5 Bin Metre Durgunsu Kano Turnuvası’nda C1(Yetişkin Erkek) kategorisinde ise yarışlara Belarus adına katılan Ivan Patapenka birinci, Litvanya adına yarışan Aivis Tints ikinci ve Ukrayna adına yarışan Eduard Shemetylo ise üçüncü oldu.

Hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları

Kategorilerinde birinci gelen yarışmacıya Türkiye Kano Federasyonu tarafından 300 Euro, ikinciye 200 Euro ve üçüncüye ise 100 Euro tutarında ödül verildi. Turnuvanın kapanış töreninde bir konuşma yapan Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, Gloria Canoeing Cup 5 Bin Metre Durgunsu Kano Turnuvası’na ev sahipliği yapan Gloria Otelleri ile organizatör Koze Tur’a teşekkür ederek, hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu söyledi.

Büyük Erkek kategorisinde turnuvada birinci gelen sporcunun ödülünü Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy verirken, Büyük Kadın kategorisinde birinci gelen sporcu ise ödülünü Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı’nın elinden aldı.

Yine turnuvada C1 Erkek kategorisinde birici gelen yarışmacının ödülünü ise Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gloria Sports Arena Proje Yönetici Elif Özdemir verdi.