Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, "Olası bir boğulma anında neler yapılmalı ve kendinizi kurtarabilecek kadar yeterli bilgiye sahip misiniz?" sorusunu yanıtladı.

İşte aldığımız yanıtlar: 

PANİK YAPILMAMALI 
Bekir BAYRAKTAR: Kendimi kurtarmak için yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum. Bu gibi durumlarda panik yapılmaması gerektiğini biliyorum. Panik durumu ne kadar aza indirilebilirse daha kolay yardım isteyebiliriz.

SERBEST BIRAKMALI
Onur KARADENİZ: Bilgilerim sayesinde kendimi kurtarabileceğimi düşünüyorum. Öncelikle olabildiğince rahat olunmalı. Boğulma tehlikesi olan kişi kendini yatakta hissediyormuş gibi serbest bırakmalı. Yüzmeyi bilmeyenler çok daha fazla dikkatli olmalı. Çünkü boğulma vakaları bir hayli fazla. 

HİÇ BİLGİM YOK 
Nazır ÖZTÜRK: Bu konu hakkında hiç bilgim yok. Ben kendimi riske atacak bir şey yapmamaya gayret gösteriyorum. Çünkü yüzmeyi bilmeyenler boğulur. En önemlisi o an kişinin paniğe kapılmaması gerekiyor. Soğukkanlı davranılmalıdır. 

EĞİTİM GEREKİR
Emrah KANMAZ: Benim herhangi bir eğitimim ya da bilgim yok. Sadece kulaktan duyma bilgiler ile doluyum. Ancak panik yapılmaması gerektiğini biliyorum. Olabildiğince sakin kalabilmeli.

YÜZME BİLMİYORUM
Hülya KAYA: Yüzme bilmediğim için herhalde boğulurum. Çünkü çok panik yapan bir insanım. Kendimi bildiğim için denize girmiyorum. Bunu da kendimi korumak için yapıyorum.

ŞANSIM OLMUZ
Filiz PANDOĞ: Öyle bir durumda şansımız olmaz diye düşünüyorum. Daha önce boğulma tehlikesi yaşamadım ama yaşadığım taktirde soğukkanlı olabileceğimi düşünüyorum. Çok dikkatli olmak gerekir. 

YARDIM İSTENMELİ
Hakkı ÇATAL: Birkaç gün önce oğlumun arkadaşı boğuldu. Böyle bir durum benim başıma gelse ne yaparım bilmiyorum. Çünkü kendimi nasıl kurtaracağım hakkında bilgim yok.  Muhtemelen elimden sadece yardım çığlığı atmak gelir. O yüzden kıyıda yüzmeyi tercih ediyorum. 

PANİK YAŞANIYOR
Ahmet MAYANDAĞ: Muhtemelen boğulurum. Çünkü öyle durumlarda insan heyecanına kapılıyor ve panikten daha dibe batıyor. İnsan paniğe kapılmadığı sürece kendini kurtarabilir. 

HASSAS BİR KONU
Ertan TOPÇU: Bu olaylar herkesin başına gelebilir. En önemlisi panik yapılmamalı. Çünkü o panikle yardıma geleni de dibe çekerek zor durumda bırakmış oluyor. Bu konular çok hassas konulardır. Benim teknik bilgim çok fazla yok. Sanırım böyle bir durum başıma gelmiş olsa sadece kendimi kurtarabilirim. 

TELAŞTAN BOĞULDU
Mürsel KEFELİ: Yüzmeyi biliyorum ama tehlikeden uzak durmaya çalışıyorum. Aslında bu insanın elinde olan bir şey değil. Yüzmeyi çok iyi bilen bir insan bile boğulup ölebiliyor. Kader diyebiliriz. Herkesin başına gelebiliyor. Hepsi telaştan boğuluyordu. Sakin kalsa bir şey olmaz. 

BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİZ 
Fikri PARLAK: Yüzme bilemeyen insan sayısı oldukça fazla. Boğulmaların en büyük sebebi ise panik yapılması. Vatandaş olarak bu konuda yeterince eğitim sahibi değiliz. Bilinçlendirme çalışmalarının daha fazla yapılması gerektiğini düşünüyorum. 

Hande ONAT, Ekrem ASLAN