Yılport Samsunspor Kulübü, iç sahadaki taraftarı maçlara gelmekten vazgeçiren güvenlik kontrolleri hakkında sert açıklamada bulundu. 19 Mayıs Stadyumu'ndaki karşılaşmalarda polisin, taraftarların cüzdanına varıncaya kadar aramasının, insanların tribünden uzaklaşmasına neden olduğunu vurguladı. Birkaç farklı noktada yapılan aramaların, stadın çevresine kurulan güvenlik barikatların, çocuklara sorulan kimlik ve biletlere yazdırılan T.C. kimlik numaralarının her geçen hafta tribünlerden taraftar sayısının azalmasına neden olduğunu ifade etti.

YASALARI UYGULUYORUZ
TFF 2. Lig Beyaz ve Kırmızı Grup'ta yer alan hiçbir takıma uygulanmayan bu tutumu, polisin “yasaları uyguluyoruz” sözleriyle açıklamasının inandırıcı bulunmadığını belirten Kırmızı-Beyazlı kulüp, 28 bin kişilik stadyumu ile Samsunspor'la kıyaslanabilecek bir tribün ve taraftar topluluğuna sahip Sakarya’da, polisin uygulaması ile Samsun polisinin tutumu arasında siyah ve beyaz gibi net bir fark ortaya çıktığını dile getirdi.

TEK ARAMA NOKTASI
Samsunspor Kulübü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "30 bine yakın seyircinin alındığı ve kağıt bilet uygulamasının yer aldığı Sakarya’da, biletlerde ne bir TC kimlik numarası vardı, ne de stat çevresinde taraftarları isyan ettirecek arama noktaları. Sadece tek bir arama noktasından geçen Sakaryasporlu taraftarlar, özel güvenlik görevlileri tarafından tek bir noktada aranarak stada alındı. Çocuklar ise hiçbir aramaya tabi tutulmadan stada alındı. 

POTANSİYEL SUÇLU
Samsunsporlu taraftarlara potansiyel suçlu muamelesi yapılırken, Sakaryasporlu taraftarlara hoşgörü ve iyi niyetle yaklaşan iki şehrin polisi arasındaki niyeti nasıl yorumlamak gerektiğini ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Samsunspor, 19 Mayıs Stadı’nın içinde tribün önlerine kurulan dev güvenlik bariyerleri taraftarın maç izlemesine engel teşkil ederken, Sakarya stadı içinde herhangi bir güvenlik bariyerinin olmaması futbolun güzelleşmesi için sunulan imkanlar, takdir topladı."

Haber: Tugay BAŞSAN