Bilecik’în Bozüyük ilçesinde 2013 SBS ve LYS sınavlarında il ve Türkiye derecesi alan öğrencilere düzenlenen törenle çeşitli hediyeler verildi.

Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen törenle, LYS TS1 ve TS2 puan türünde il birincisi ve Türkiye 17.'cisi Burcu Yılmaz'a, LYS TS1 Puan türünde il üçüncüsü ve Türkiye 808.'cisi Mert Küçük'e ve SBS il birincisi Berkay Döner'e ödülleri verildi. Törende dereceye giren öğrencilerin aileleriyle birlikte öğretmenleri ve okul müdürleri de hazır bulundu.

Törende konuşan Kaymakam Oktay Kaya, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı. Kaymakam Kaya, "Bugün burada güzel bir olayı paylaşmak için sizlerle birlikte buradayız. Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Burcu Yılmaz, İMKB Anadolu Lisesi'nden Mert Küçük ve M. Akif Ersoy Ortaokulu'ndan Berkay Döner LYS ve SBS sınavlarında güzel puanlar aldılar. Hem ilimizi hem de ilçemizi güzel bir şekilde temsil ettiler. Kendilerini tebrik ediyorum. Onları yetiştiren öğretmenlerimizi, okul müdürlerimizi, velilerimizi ve dershane öğretmenlerimize de verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Başarılarının artarak bir ömür boyu devam etmesini diliyorum. Bu bir bakıma SBS ve üniversite sınavları gibi sınavlarda eğitim düzeyinin daha da ileriye gittiğinin açık bir göstergesidir. İnşallah el birliği içerisinde bu başarıyı daha ileriye taşıma gayreti içerisinde olacağız" dedi.

Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı da yaptığı konuşmada dereceye giren öğrencileri tebrik ederek öğrenci veli ve öğretmenleri başta olmak üzere okul müdürlerine de teşekkür etti. Bakıcı, "İnşallah kendilerini ilerleyen yıllarda daha güzel yerlerde görmek istiyoruz. Bozüyük küçük bir ilçe olmasına rağmen Türkiye'nin her yerinde Bozüyük'te yetişmiş başarılı insanları bulabilirsiniz. İnşallah onları da böyle güzel yerlerde görmek bize de nasip olur. Kendilerini tekrar kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük,"Bugün çok güzel bir vesile ile burada toplanmış bulunuyoruz. Ben burada bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu başarı da emeği geçen başta velilerimiz, öğretmenlerimiz olmak üzere, okul müdürlerini, dershane öğretmen ve idarecilerimizi kutluyorum. İnşallah ilçemiz eğitiminde var olan başarıyı daha yukarılara taşıyacağız. Eğitim insanlarımız için bir çıkış kapısı inşallah hep beraber el ele vererek başta sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımızın destekleriyle okullarımızla beraber daha ileriye taşıyacağımızdan hiç şüphemiz yok. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederken bu ödüllendirmeden dolayı Kaymakamımız ve Belediye başkanımıza da çok teşekkür ediyorum" dedi.

TS1 ve TS2 puan türlerinde İl Birincisi ve Türkiye 17.'cisi olan Burcu Yılmaz, arkadaşlarına tavsiye de bulunurken önemli olanın çok çalışmak değil, düzenli çalışmak olduğunu söyledi. Hukuk Fakültesinde okumak istediğini ifade etti. SBS İl Birincisi Berkay Döner de başarısında öğretmenlerinin payının büyük olduğunu söylerken hem okul hem de dershane öğretmenlerine teşekkür etti. Berkay Döner de Fen Lisesinde okumak isteğini söyledi. TS1 puan türünde Türkiye 808.'cisi olan Mert Küçük'te İletişim Fakültesinde okumak istediğini söyledi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 2013 SBS ve LYS'de dereceye giren öğrencilere Kaymakam Oktay Kaya ve Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı tarafından çeşitli hediyeler verildi. Hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile tören sona erdi.