Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, sınırın sıfır noktasındaki Ceylanpınar’da muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. Çiftçi, buluşmasında ilçe genelinde yapılan çalışmaları aktarırken, kendisine gelen talep ve önerileri dinledi.

Her gün farklı bir ilçe ziyareti gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya gelen Nihat Çiftçi, bu kez Ceylanpınar ziyaretlerinde bulundu. İlk olarak ilçe kurum ve kuruluş ziyaretlerini gerçekleştiren Çiftçi, ardından muhtarlar ve STK temsilcileri bir araya geldi.

Katılımın yoğun yaşandığı programda konuşma yapan Çiftçi, Büyükşehir Belediyesinin ilçede sürdürdüğü yatırımları anlatarak, ek kaynaklarla Şanlıurfa’ya yatırım çağını yaşattıklarını belirtti.

Tüm ilçelere adil bir şekilde hizmet ettiklerini belirten Nihat Çiftçi, tüm ilçelerde yapılan projelerin Ceylanpınar’da olduğunu vurguladı.

“Tüm ilçelerimizi kalkındırmak için hareket ediyoruz”

Şanlıurfa’nın kalkınmada önemli bir yola girdiğini belirten Nihat Çiftçi, "13 İlçemizde ve kırsal mahallelerimizde projeler devam ediyor. Kırsal mahallelerimizin alt yapıları ve yolları tam hız yapılıyor. Vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak için Büyükşehir kadroları olarak büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Projelerin sonuçlanması için sadece biraz zamana ihtiyacımız var. Kimse bize ilçede semt sahası, caddeler, alt yapı çalışmaları yapın demedi ama diğer ilçelerde yaptığımız hizmetleri yinede biz Ceylanpınar’a kazandırdık. Çünkü planlı ve programlı bir şekilde çalışıyoruz. Ceylanpınar’da 37 km alt yapı, 24 km içme suyu hattı, 192 km kilit parke taşı, kırsal mahallede toplam 62 adet kuyu yapılmıştır" dedi.

“13 ilçeye eşit projeler yapıyoruz”

Nihat Çiftçi, "Ceylanpınar’da tamamladığımız katı atık aktarma istasyonu ile günlük 3 tır katı atığı Şanlıurfa’ya getiriliyoruz. Ve bir yandan çevreyi korurken bir yandan da enerji üretiyoruz. Bunun yanında Ceylanpınar’a yapacağımız Atık su arıtma tesisinin projelendirme çalışmaları tamamlandı. Bu tesisimizin yapılması ile birlikte atık sular ayrıştırılarak tarım arazilerinde kullanılacak ve elde edilecek enerji de ilçemizde kullanılacak. Projemizi 13 ilçenin tamamı için planlıyoruz şu ana kadar Şanlıurfa Merkezin en büyük sorunlarından biri olan atık su arıtma tesisimiz yoktu. Allah’ın izni ile tamamlanmak üzere. Şuan Ceylanpınar ve Birecik ilçelerinin projeleri ihale aşamasında. Büyükşehir’in farkı 13 İlçenin tamamından sorumlu olması ve 13 tamamında çalışmalarını adil bir şekilde yürütüyor. Göreve gelmemizin üstünden 2.5 yıl geçti ve Büyükşehir kadrolarımız ile büyük bir özveriyle hizmet ediyoruz. İyi projeler geliştiriyoruz Avrupa Birliğinden, Birleşmiş Milletlerden, Japon Kalkınma Bakanlığından, Kuveyt Fonundan, İslam Bankası, İller Bankasından, Bakanlıklardan ve GAP İdaresi ile projeler üretip kentimize yatırım yapmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

gerçekleştirilen buluşmanın ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Ceylanpınar’ın farklı noktalarında sürdürülen alt ve üst yapı çalışmalarını yerinde inceleyen Nihat Çiftçi’ye Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, AK Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Halid Şimşek ve çok sayıda Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi eşlik etti.