Proje ve etkinlikleri ile adından sıkça söz ettiren Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi yeni bir çalışmaya daha imza attı.

Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, Meclis Başkanı Burhanettin Yeşilyurt, Konsey Yönetim Kurulu Üyesi Harun Köse ve Doktor Lokman Toksoy kırsal kesimdeki Güzelova Köyünde öğrenim gören engelli ve engelli olmayan öğrencilere ağız ve diş sağlığı ile ilgili seminer verip öğrencileri bilgilendirdikten sonra, Doktor Lokman Toksoy tarafından öğrencilere diş sağlığı taraması yapıldı. Etkinlikten sonra öğrencilere ağız ve diş sağlığında kullanılan malzemeler hediye edildi.

Seminerde ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çeken Doktor Lokman Toksoy, öğrencilere ağız bakımının önemi, diş fırçalama teknikleri, diş çürükleri ve tedavisi, diş çürüklerinin yol açtığı hastalıklar konularında bilgi verdi. Ağız ve diş sağlığı konusunda öğrencilerin bilgi düzeyinin arttırılmasının amaçlandığı seminerde konuşan Doktor Lokman Toksoy, diş sağlığının önemini, diş temizliğini ve dişlerin nasıl korunması gerektiğini öğrencilere anlattı. Doktor Toksoy küçük yaşta ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesinin ileriki yaşlarda karşılaşılabilecek ciddi sağlık problemlerinin önüne geçtiğini belirti.

Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, ağız ve diş sağlığı hakkında öğrencileri bilinçlendirmenin yanı sıra sağlığın ağızda başladığını, ağız ve diş bakımının tüm vücut sağlığını etkiyen çok önemli bir unsur olduğunu dile getirmek, ağız ve diş sağlığı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla Engelliler Meclisi olarak bu çalışmaya imza attık diye konuştu.

Meclis Başkanı Burhanettin Yeşilyurt, ise öğrencilerin seminere gösterdiği ilgi ve alakanın yüksek olması bizleri memnun etmiştir dedi. Ağız ve diş sağlığının küçük yaşlarda öğrenilmesinin öğrenciler açısından büyük bir avantaj olduğunu belirten Yeşilyurt bu çalışmamız ile toplumda ağız ve diş sağlığı hakkında bilinç oluşturmayı hedef edindiklerini kaydetti.

Öğrencilere Ağız ve Diş sağlığı ile ilgili seminer verildikten sonra Engelliler Meclisi Güzelova köyünde öğrenim gören öğrencilere diş fırçası, diş macununun yanı sıra ağız ve diş sağlığı malzemeleri dağıttı.

Çalışmadan memnun olduklarını belirten Güzelova Köyünde öğrenim gören öğrenciler ve öğretmenler bu hizmeti bizlere sundukları için Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer’e, Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğluna, Meclis Başkanı Burhanettin Yeşilyurt’a, Konsey Yönetim Kurulu Üyesi Harun Köse’ye ve Doktor Lokman Toksoy’a teşekkür ederiz dediler.