Kan ihtiyacını karşılamak için Türk Kızılayı Manisa Kan Merkezi Müdürlüğü, çadır ve konteyner araçlarla kan toplama devam ediyor. Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurulan çadırda kan bağışında bulunanlar arasında Lübnanlı bir çiftin el ele tutuşup kan vermesi dikkat çekti. İbrahim-Hikmet Hajou çifti tüm vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.

Türk Kızılayı kan ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanında stant kuran Türk Kızılayı Manisa Kan Toplama Merkezi gezici aracı vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kan Merkezi Müdürü İsmet Nardal, kan bağışı hakkında bilgi vererek, geçen yıl 63 bin 718 ünite kan topladıklarını, 2018 yılı hedefinin de 64 bin ünite kan toplamak olduğunu söyledi. İlçelere, kasaba ve köylere kan bağışı için gittiklerini dile getiren Nardal, “4’er yataklı 2 otobüs, 2 yataklı 2 otobüs var. 5 ekip her gün sahaya çıkıyor. Çadırlar da sabit duruma geldi. İlçelere, kasaba ve köylere gidiyoruz. Türkiye genelinde en iyi kan toplayan İzmir bölgesidir. İzmir bölgesi içinde de en çok kan toplayan Manisa’dır. Türkiye genelinde en üst seviyede diyebiliriz. Ancak kan sürekli bir ihtiyaçtır. Büyük olaylarda, terör olaylarında kan veriyoruz. Şuanda yurtdışında Afrin operasyonu da var. Böyle olağanüstü durumlarda ülkenin ihtiyacı olan kan da Ege Bölgesi’nden gider. Ege Bölgesi bu konuda öndedir. Özel uçakla, araçlarla gönderilir” diye konuştu.

Kan Merkezi Müdürü Nardal, kan bağışının yanı sıra beyaz kan ve kök hücre bağışı için de çalıştıklarını belirterek, “Aferez denilen beyaz kan alıyoruz. Bu konuda da oldukça iyiyiz. 4 cihazımız var. Bu cihazlardan her yerde yok. Sadece hafta 2 defa, senede 24 defa bir kişi beyaz kan verebilir. Celal Bayar Üniversite Hastanesi’nin beyaz kan ihtiyacını da karşılıyoruz. Kanserli hastalara kemik iliği naklinin ön çalışması olan kök hücre bağışı da alıyoruz” dedi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı karşısında kurulan Kızılay standında 20 yıl önce Lübnan’dan Manisa’ya gelen İbrahim Hajou, burada evlendiği eşi Hikmet Hajou ile birlikte el ele tutuşarak kan bağışında bulundu. İbrahim Hajou, 5. kez kan bağışında bulunduğunu ifade ederek, vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.