Yapılan son değerlendirmelere göre bölgemiz genelinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Kastamonu ve Sinop çevrelerinin aralıklı yağmur, iç ve yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

 2 ila 6 derece dolayında artması beklenmektedir.

RÜZGAR

 Güney ve güneybatıdan orta kuvvette yer yer fırtına (50-70 km/saat), akşam saatlerinden itibaren Kastamonu kıyılarında batılı yönlerden orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

 Rüzgarın Bölgemiz genelinde gece saatlerine kadar güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.