Okul Sporları B Genç erkekler ve kızlar Basketbol Grup müsabakalarına Erzincan ev sahipliği yapıyor. Erzincan’da gerçekleştirilen Okul Sporları B Gençler Basketbol Grup müsabakalarına 10 ilden 9 erkek 5 kız olmak üzere toplam 14 takım katılıyor. Yaklaşık 168 sporcunun katıldığı turnuvada dereceye giren takımlar yarı final bileti alacak. Müsabakalar Merkez Spor salonunda oynanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği, Okul Sporları 2017-2018 yılı faaliyet programında yer alan Basketbol Gençler - B Grup müsabakaları, Erzincan’da gerçekleştirilen açılış seremonisi ile start aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seremonide turnuvada mücadele edecek okullar isimlikleri ile sahadaki yerini aldı. Kızlar ve erkeklerde 10 ilin mücadele edeceği turnuvada erkekler 3 grupta 9 takım, kızlar ise tek grupta 5 takım olarak mücadele edecek. Turnuvaya katılan toplam sporcu sayısı ise 168 oldu.

Okul Sporları B Gençler Basketbol Grup müsabakaları 19-22 Şubat 2018 tarihleri arasında Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Merkez Spor salonunda yapılacak.

Erzincan’da düzenlenen Okul Sporları B Gençler Basketbol Grup müsabakalarında Erkeklerde; Erzurum, Elazığ, Malatya, Bingöl, Artvin, Erzincan, Kayseri, Muş ve Sivas illerinden gelen takımlar mücadele ederken, kızlarda ise Muş, Diyarbakır, Kayseri, Malatya ve Erzurum illerinden gelen takımlar mücadele ediyor.