Aliağa’yı daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için çalışmalarını mesai mefhumu gözetmeksizin sürdüren Aliağa Belediyesi, yeni bir sosyal yaşam alanı için daha çalışmalara başladı.

Yaptığı ağaçlandırma çalışmalarıyla kentin yeşil dokusuna her geçen gün zenginlik katan Aliağa Belediyesi, Atatürk Mahallesinde 3 bin metrekarelik sosyal yaşam parkı için çalışmalarını başlattı. 341-355-356 ve Güneş Sokakları sınırları içerisinde yer alacak sosyal yaşam parkında 70 adet ağaç ve bin 100 adet çalı formlu bitki kullanılacak. Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalar kapsamında ağaçlar ile çevrili lokal bir oksijen zonu da oluşturulacak.

Çeşitli ağaç ve bitki türleriyle zenginleştirilecek

Vatandaşların keyifle vakit geçirebilecekleri alan çeşitli ağaç ve bitki türleriyle donatılacak. Yemyeşil görüntüsüyle hayranlık uyandıracak olan alana; 32 adet fener ağacı, altı adet oya ağacı, üç adet doğu çınarı, altı adet filkulağı ağacı, bir adet lale çınarı, 11 adet tespih ağacı, 11 adet melez servi, 45 adet alev çalısı, 11 adet pampas otu, 45 adet pitos çalısı, 15 adet şimşir, 11 adet papatya çalısı, 40 adet tilki kuyruğu, 30 adet fil otu, 60 adet altuni tafkan, 50 adet kartopu çalısı, 265 adet loropetalium çiçeği, 35 adet cennet bambusu, 45 adet kül çalısı, 35 adet bodrum papatyası, 35 adet muhlenbergia capilaris ve 80 adet karex dikilecek.

Çocuklar için oyun alanı

Vatandaşlarının istek ve ihtiyaçları doğrultusunda projelendirilen alan içerisinde 30 metrekarelik yeşil alan ile desteklenmiş 85 metrekarelik çocuk oyun alanı bulunacak. Çocukların gönüllerince eğlenebileceği çocuk oyun alanı içerisinde; kaydıraklı oyun grubu, salıncak, tahterevalli ve zıp zıp yer alacak. Ayrıca tasarım alanında 50 adet cep otoparkı da bulunacak. Yol kenarında özel olarak ayrılmış çöp konteyner alanı bırakılarak oluşabilecek olası kirli görüntünün de önüne geçilecek.

“Aliağa’nın yeşille anılan bir kent olması için var gücümüzle çalışıyoruz”

Aliağa Belediyesi olarak vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltmek adına üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Harun Selim Tosun, “İlçenin dört bir tarafında sürdürdüğümüz yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Aliağa’nın yeşille anılan bir kent olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda sosyal yaşam ve sosyal donatı alanlarına her geçen gün bir yenisini ekliyoruz. Atatürk Mahallesinde projelendirdiğimiz sosyal yaşam alanını da en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız” dedi.