Siirt’te, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilmek üzere hazırlanan “Açık Kapı Projesi” bilgilendirme toplantısı Vali Ali Fuat Atik başkanlığında yapıldı.

Valilikte düzenlenen toplantıya Vali Atik’in yanı sıra Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, kurum yetkilisi şube müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı. Toplantıda konuşan Vali Atik, proje kapsamında valilik giriş kısmına Açık Kapı bankosu ve bürosu gerekli elektronik altyapısı ve tefrişatı tamamlanarak kurulduğunu söyledi. Vali Atik, "Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarımızdan bir sosyolog, iki sosyal çalışmacı, bir iş ve meslek danışmanı ve valilikten bir personel olmak üzere toplam beş personel görevlendirilmiş olup Ankara da on günlük eğitim verilmiştir. Projenin amacı vatandaşlarımızın talep ve önerilerini konusunda uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere gönderildiği, takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı yeni bir kamu hizmeti anlayışıdır. Mesai saatleri hafta içi 08.00 ile 17.00 saatleri arasındadır. Ayrıca web adresinden vatandaşlarımız 24 saat online başvurusu yapabileceklerdir" dedi.

İlk müracaatçı 7 kıllık eşi ile kavgalı biri oldu

Projenin ilk müracaatçısı Mehmet Şirin Alkurt adlı bir vatandaş oldu. 7 yıllık eşiyle kavgalı olan Alkurt, eşinden boşanmak istemediğini, yetkililerin araya girerek barıştırılması talebinde bulundu. Siirt Valisi Ali Fuat Atik de öfkeli eşi sakinleştirmeye çalışarak, kendilerini barıştıracağını aktardı.