Yerel seçimlere sayılı günler kala Samsun Medya Grubu ekipleri, seçimlerin nabzını tutmaya devam ediyor. Atakum'da yaşayan vatandaşlara mikrofonlarına uzatan ekibimiz, 'Yerel seçimlerden beklentiniz ne, sizce bir belediye başkanının özellikleri ne olmalı ve bir belediye başkanı Atakum’a neyi vaat etmeli?' diye sorduk.

İşte Atakumlulardan aldığımız yanıtlar: 
YOKSULA SAHİP ÇIKMALI 
Bahriye AKPINAR: Vatana, millete, gençlere ve bize faydalı olan, güzel işler yapan, hayır yapan, vatanımıza, yoksulumuza sahip çıkan, işsizlere işveren bir belediye başkanı istiyorum. 

KALDIRIM İŞGALLERİ DURMALI
Ahmet YILMAZ: Öncelikle belediye başkanlığına kim gelecekse kapılarını vatandaşlarımıza 7/24 açmalı. Daha sonra ise alt yapıya öncelik vermesini ve kaldırım işgallerine önüne geçmesini istiyorum. Ayrıca bir belediye başkanı dürüst, açık ve dinleyici olmalı. Bunları yaptığı takdirde bir sorun olacağını düşünmüyorum. Gençlerimizin üzerinde durmalı ve geleceğe yönelik çalışmalar yapmalı. 

TARAFSIZ OLMALI
Dilek PADAR: Hangi partiden olursa olsun tarafsız olmalı.  Halkını da esnafını da korumalı. Her gün çok sayıda işyeri kapanıyor, bunlara çare bulmalı. Dürüst ve tarafsız olarak istihdam sağlamalı. 

PAZAR YERLERİ DÜZENLENMELİ
Ali ÇAKIR: Belediye başkanları millete hizmet etsin. Yoksula yardım etsin ve kimseyi ezmeye kalkmasın. Ayrıca, Atakum’u daha güzel hale getirmeli, pazar yerlerinde bir düzenleme yapılmalı. Biz de oyumu onlara veriyoruz başkasına ben oy vermiyorum. 

ATAKUM'U GELİŞTİRMELİ
Tamer KAYMAK: Gelecek olan başkan, Atakum’a canlılık verecek, gelişmesini sağlayacak. Ondan sonra  vatandaşı mağdur etmeyecek. Ve bir belediye başkanı dürüst olmalı, şimdi ne konuşuyorsa seçimden sonra da aynısını söylemeli ve yapmalı. Bir de Atakum’un ihtiyaçlarını onlar bizden daha iyi biliyor. Bizim de onların da gördükleri ve bildikleri var. 

ATAKUM'A KATLI PAZAR YERİ
Ersin YARDIM: Halka yardımcı olmalı, kolaylık sağlamalı ve aradığımız ya da yanına gittiğimiz zaman kendisine ulaşabilmeliyiz. Benim 31 Mart'taki beklentim üç veya dört katlı bir pazar yerinin olması. 

BİZLERİ GÖZLEMLEMELİ
Sevilay TOPÇU: Öncelikle şeffaf olmalı. Halkın içine girmeli, halkla birleşmeli. Biraz vatandaşı gözetlemesi lazım. En doğrusu bu. Başkan seçildiği zaman önce halkına  gelip görüşlerini almalı. 31 Mart'ta, bizim için çok büyük bir değişim olacağını düşünüyorum umarım öyle olur.

EŞİT DAVRANMALI
Niyazi AKSAN: Yeni seçilen başkanın kim olursa olsun, hukukun üstünlüğüne göre hareket etmesi ve hukuk prensiplerine uygun davranması gerekir. Toplumun beklentilerini karşılaması lazım, yoksa bir belediye başkanın çimento ve tekstil fabrikası kuracak hali yok. Ayrıca bir belediye başkanın, insanlar arasında eşit dağılımı yapması gerekir. 

HALKA DESTEK OLMALI
Ersin TOĞÇU: Türkiye için iyi olmasını bekliyorum. Bugün Türkiye'nin durumu belli. İnşallah hayırlısı olur. Bir başkan şeffaf olmalı, eşit davranmalı ve ayrımcılık yapmamalı. Bir belediye başkanı Atakum’a çok şeyler vaat etmeli. Mesela halkla iç içe olmalı, halkın yanında olmalı. Çünkü belediye başkanı demek; halkına destek olabilecek, halkını dinleyecek biri demektir.

TEK BEKLENTİMİZ İYİ BİR GELECEK
Gül ŞAHİN: Seçimlerden beklentimiz daha iyi bir gelecek, huzurlu bir yaşam. İnşallah seçim de geçim de iyi olacak. Başka bir şey istemiyorum.

SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ
Kadir ESEN: Halkın ihtiyaçları neyse bunları gidermeli. Ayrımcılık yapmadan, dürüst hareket etmesini istiyoruz. Halkına ayrım yapmadan hizmet eden bir başkanın başımızın üstünde yeri var. 

ATAKUM'U GELİŞTİRMEK LAZIM
İsa ANLI: Belediye demek, vatandaşı idare etmek demektir. Belediyecilik çok önemli. Atakum turistik bir bölge, küçük bir İstanbul gibi. Bu güzelim ilçeyi geliştirmek lazım

.

YALAN SÖYLEMEMELİ
Ahmet UCA: Bir başkan her şeyden önce yalan söylemeyecek. Eleştiriye açık olacak. Her konumda dürüst olacak. Çünkü yalan olduğu zaman, ne yaparsa yapsın önemi yok. 

ÇİFTÇİLER İÇİN PROJE İSTİYORUZ
Necmi KILIÇ: 31 Mart'tan sonra çiftçilerin durumlarının düzelmesini bekliyorum. Daha önce bir kooperatifimiz vardı ve hem işimizi yapıyorduk hem de geçim sağlıyorduk. Şimdi de var ama bizi çok mutlu etmiyor. Malatya'dan oğlumu okutmak için geldim Atakum’a. İnşallah biz çiftçiler için gelecek olan belediye başkanı bir şeyler yapar

Haber:Dilber BAHADIR, Ekrem ASLAN