Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Kasımpaşa, evinde Çaykur Rizespor’u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından teknik adamlar değerlendirmelerde bulundu.
ÖZDİLEK: “OYUNCULARIMIZ ÇABUK TESLİM OLUYOR”
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, rakip takımın kaliteli oyuncuları olduğunu ve maçın kırılma noktasının ikinci yedikleri gol olduğunu belirterek, “Maçı özetlemek gerekiyorsa, aslında iyi başladık. Lehimize olan skoru yakaladık. 1-0’dan sonra attığımız bir gol daha var, ikiyi yakalayamadık. Oyunun kontrolü bizdeyken bireysel hatadan gol yedik. 5 dakikada ikinci golü yedik. Kırılma noktasıydı bu. Kaleciye yapılan faul var, maçın gidişatını değiştirdi bu. Psikolojik anlamda zor bir süreçten geçtiğimiz dönemde olması da bizi etkiledi. İkinci yarıyla ilgili değerlendirmenin sağlıklı olacağını düşünmüyorum. İkinci yarıda reaksiyon veremedik, oyuncularıma yaptığın telkinlere rağmen. Çok daha farklı olabilirdi skor, söyleyecek bir şey yok. Rakibi tebrik ediyorum. İkinci yarı geri dönüşümüz gerçekçi olmadı. Futbolun gerçek tarafı var, kalite. Rakipte de kaliteli ayaklar var. Çabuk teslim oluyor bizim takım. Bunlardan kurtulmaları gerekiyor. Takım halinde oynarsak başarılı olabiliriz. Bu bugün ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.
“İNSANLAR KÜFÜR VE ŞİDDET OLADIĞI SÜRECE DÜŞÜNCELERİNİ SÖYLEYEBİLİR”
Maçta, Rizespor taraftarlarının ‘Şifo istifa’ sloganlarını da değerlendiren Özdilek, “Geçen hafta da bu tür söylemlerle karşılaştık. İnsanlar düşünlerini itibar edebilirler küfür ve şiddet olmadığı sürece. Ama evet 10 haftalık sürede beklentinin altındayız. En doğal hakkı insanların. Oturup konuşulur bu konular. Yönetimle bir görüşmem olacak” dedi.
SHOTA: “KAZANMAMIZA RAĞMEN MUTLU DEĞİLİM”
Statların boş olmasından ve hakem kararlarından bahseden Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, “Nereden başlayayım bilmiyorum. Maç 90 dakika oynarken, bu kadar çok pozisyona giren bir Kasımpaşa gördük. İçim rahat değil futbolcuları tebrik etmek lazım ama bu statlarda neden boş anlamıyorum. Bu tarz maçlar çok önemli. Son haftalarda ofsaytlar, eller, Beşiktaş’a verilen penaltı. Bugün verilmeyen net bir gol. Arka hakem ‘gol’ diyor. Orta hakem, ‘şimdi değişirsem’ diye düşünüyor. Yüzde yüz verilmeyen penaltı, kırmızı kart. Bu tarz maçları yönetemiyoruz. Sessiz, baskısız statlar. Maçlarda zorluk yaşıyoruz. Kazanmamıza rağmen mutlu değilim. Bu kadar pozisyon içinde daha fazla atmamız lazımdı. Çok önemli bir galibiyet aldık. Birkaç oyuncunun davranışını beğenmedim takım içinde onu konuşacağız. Bizim şu an iki puanımız eksik diye düşünüyorum. 18 puanla girmemiz gerekiyordu” şeklinde konuştu.