CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul'a, Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazandırdığı için adını tarihe yazdırdığını söyleyen Baykal, partililerle tek tek ilgilendi. Ziyarette CHP il örgütü yöneticileri, İl Başkanı Ahmet Kumbul, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da hazır bulundu. Baykal bu ziyaretin ardından Deniz Baykal,  31 Mart Seçimleri'nde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Muhittin Böcek'i makamında ziyaret etti. Muratpaşa Belediyesi'ne ait özel engelli aracıyla ziyarete gelen Baykal'ı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek belediye önünde karşıladı. Asansörle başkanlık makamına çıkan Baykal, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

Deniz Baykal ilk kez dışarı çıktı böyle görüntülendi - Sayfa 4

Allah'a şükrediyorum

Bugün kendisi için çok değerli ve mutlu bir gün olduğunu belirten Baykal, büyük seçim mücadelesinden sonra memleketi Antalya'da partisinin belediye başkanlarını ziyaret etmenin her zaman nasip olmayacağını söyledi. Baykal, “Allah'a şükürler olsun bugünleri gösterdi. Bu mutluluğu yakalamak istedim ve koştum geldim. Çiçeği burnunda yeni büyükşehir belediye başkanımızı ziyaret ediyoruz. Gerçekten ne büyük nimettir. Allah'a şükrediyorum. Hepinizi yürekten kutluyorum. Milletimizin yolu açık olsun. Bu yolu açtınız. Bu yola baktığınız zaman güzel bir gelecek gözüküyor. Parlak bir ufuk gözüküyor".

Deniz Baykal ilk kez dışarı çıktı böyle görüntülendi - Sayfa 5

Birlikte çok güzel günler göreceğiz

Türkiye'nin ufkunun açıldığını kaydeden Baykal, yeni Başkan Muhittin Böcek'e başarı diledi. Baykal, şöyle devam etti: "Birlikte çok güzel günler göreceğiz, demokrasi böyledir. Umutsuzluk zirve yapar arkasından devreye millet girer ve bir bakarsın karamsarlık dağılmış, bulutlar dağılmış, güneş doğuyor, aydınlık ufuk ve gelecek gözüküyor. Bunu Türkiye'de Antalya'da yaşıyoruz. Bunu gerçekleştiren bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum, kutluyorum. Yolumuz aydınlık olsun."

Deniz Baykal ilk kez dışarı çıktı böyle görüntülendi - Sayfa 6

Her seçim bir yenilenmedir

Baykal, seçimin kazanmak ya da kaybetmek için yapılmayacağını vurguladı."Seçim görevlendirme için yapılır. Burada bir görevlendirilme yapılmıştır. Her görevlendirme bir ufuk açar. Siyasette her şey mümkündür. Her seçim bir yenilenmedir ülke için, parti için, milletimiz için, böyle bakmak lazım. Kim kazandı kim kaybetti diye bir şey yok. Başkanımız milletimiz tarafından görevlendirildi. Siyaset yenilendi. Siyasette neyin önemli olduğu ve önemsiz olduğu her seçimde tarif ediliyor. Hizmet, güler yüz, tatlı dil, kucaklama, el ele verme, ayrıştırma yapmamak gerekli. İnsan onuruna saygı göstermek lazım olan bunlar, gerisi hikaye" dedi.

Deniz Baykal ilk kez dışarı çıktı böyle görüntülendi - Sayfa 7

Böcek'ten Baykal'a teşekkür

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise ziyaretinden dolayı Baykal'a teşekkür etti. Baykal'ın siyasetin duayeni, büyüğü ve bu yola çıkmasına vesile olduğunu belirten Böcek, "Bana bu görevi veren genel başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bize oy veren vermeyen tüm vatandaşlarımın emrinde olacağım. 'Ben sen yok biz varız, biz birlikte yaparız' diyerek yola çıktık. Bütün belediye başkanı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Siyasette demokrasi kazanmıştır, Antalya'da Antalya kazanmıştır. Biz destek olan olmayan herkes için koşacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Deniz Baykal ilk kez dışarı çıktı böyle görüntülendi - Sayfa 8

Uzun süre yoğun bakımda kalmıştı

Beyne giden damarlarından birinin tıkanması sonucu 16 Ekim 2017’de hastaneye götürülen Deniz Baykal, yoğun bakımda 51 gün süren tedavisinin ardından fizik tedavi için Almanya'ya gitti.