SAMSUN (AA) - Samsun'un 19 Mayıs ilçesi sınırlarında yer alan ve "Karadeniz'in terası" olarak nitelendirilen Nebiyan Dağı, sonbaharla birlikte renk cümbüşü içinde ziyaretçilerini karşılıyor.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Nebiyan Dağı'nın bin 224 metre rakımı bulunduğunu, 2011 yılında çevresinin doğal turizm alanı ilan edilmesinin ardından bölgenin insanların ilgisini çekmeye başladığını belirtti.

Nebiyan Dağı ve ormanın olduğu alana şehir merkezinden kolaylıkla ulaşımın sağlandığını dile getiren Topaloğlu, Nebiyan Yaylası olarak da anılan alanda muhteşem manzaranın seyredilmesinin yanı sıra tırmanma, yayla turizmi, dağcılık, yamaç paraşütü, yürüyüş parkuru, foto safari gibi çeşitli sportif aktiviteler için alanlar bulunduğunu kaydetti.

Topaloğlu, Nebiyan Dağı'ndaki orman ve şelalenin her mevsim bünyesinde farklı güzellikleri barındırdığını vurgulayarak,  özelikle sonbaharda mevsimin bütün özeliklerini yansıttığı için fotoğraf tutkunlarını çektiğini anlattı.

Türkiye'de sadece Karadeniz bölgesinde bulunan orman güllerinin keskin kokusuyla Nebiyan ormanlarına ayrı bir hava kattığına işaret eden Topaloğlu, şunları söyledi:

"Yöre, insanlara her türlü turizm aktivitesini sunuyor. Nebiyan Dağı ve ormanını ziyaret etmek için gelenler, konaklamak için kamp ya da çadır kurabilir. Bölge adeta cennetten düşen bir doğa harikasıdır. Karadeniz'in seyir terası niteliğindedir. Başlı başına bir oksijen deposu olan Nebiyan Dağı ve ormanının saklı bir cennet gibi doğaseverlerin uğrak yeri olması bizi mutlu ediyor. Ülkemiz açısından da önemli yere sahip olan kayın ormanları, ilkbaharda sarıya çalan açık yeşil rengiyle, sonbaharda ise nefes kesen kızılıyla ziyaretçileri karşılıyor. Yağlı kayın meyveleri de kuşların ve yaban hayvanlarının en önemli besin kaynağını oluşturuyor."