Bahçeşehir Koleji Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, basınla buluştuğu tanıtım toplantısında şu değerlendirmeler ve açıkmalarda bulundu:

Değerli Basın Mensupları,

Bugün sizlerle ilk yerli ve görüntülü uzaktan konuşma platformumuz “SeeMeet” ve dijital eğitim platformumuz “Metodbox” hakkında açıklamalarda bulunacağım. 

Bahçeşehir Koleji olarak 10 yıldan uzun süredir İstanbul ve Ankara’da teknoparklarda 100’e yakın mühendis ve yazılımcımızla üzerinde çalışıp hayata geçirdiğimiz ve iki yıldan bu yana kullanmakta olduğumuz Yapay Zekâ Tabanlı Kişiye Özgü Dijital Öğrenme Platformu Metodbox üzerinden yürüttüğümüz uzaktan eğitim modeli ile pandemi sürecinde çok başarılı bir uygulama geçişi yaptık. Öğrencilerimiz kendi öğrenme hızlarına uygun şekilde ders materyallerinde konu anlatımı, videolar, animasyonlar ve simülasyonlar ile derslerini pekiştirdiler. 

Yeni dönemimizle birlikte Bahçeşehir Kolejinin yatırımıyla eğitim entegrasyonlu ilk yerli görüntülü konuşma platformumuz SeeMeet’i hayata geçiriyoruz. Bu platform, Metodbox üzerindeki tüm eğitsel araçlara tam entegre edilecek şekilde geliştirildi.

Amacımız, öğrenci ve öğretmenin canlı derslerde başka bir platforma veya uygulamaya ihtiyacı olmadan, odaklı bir şekilde eğitim ve öğretime devam edebilmesini sağlamaktır.

Bu başarının bir ayağında güçlü öğretmen kadromuz, diğer ayağında ise İstanbul ve Ankara’daki teknoparklarda çalışan yazılımcı ve mühendis kadromuz var. Şimdi bu ekiple birlikte eğitim entegrasyonu olan ilk yerli görüntülü konuşma uygulamamız SeeMeet’i ortaya çıkardık. Bahçeşehir Koleji öğrencileri arasında yapılan anketle ismini belirlediğimiz SeeMeet’i nisan ayından bu yana kullanıyoruz. Çünkü “Türkiye bilim ve teknoloji üreten bir ülke olacak.” diyoruz. Bu uygulamalar ABD, İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerde halen hayata geçirilememiştir.

Çok kıymetli basın mensupları, ayrıca okullarımızda tüm kademe ve sınıf düzeylerinde 17 Ağustos tarihi itibarı ile online olarak uzaktan eğitim derslerimiz başlamış olup yine Millî Eğitim Bakanlığımızın izni ile okul öncesi öğrencilerimize yönelik eğitim ve öğretimimiz yüz yüze devam etmektedir. Yine 20 Ağustos itibarıyla okullarımızdaki 8 ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik “Destekleme ve Yetiştirme Kursları” ile de yüz yüze eğitim ve öğretimimizi başlatmış bulunmaktayız.


21 Eylül’de başlayacak olan yeni yüz yüze eğitim ve öğretim dönemi için Bahçeşehir Koleji olarak okulumuzun tüm birimlerinde temizlik, hijyen ve mesafe kuralları ile ilgili tüm önlemlerimizi almış bir şekilde öğrencilerimizle bir an önce buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim dönemimizin öğrenci, öğretmen ve velilerimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.