Bangladeşli genç kız, koronavirüs şüphesi sebebiyle tedavi edilmeyince hayatını kaybettiKanada'da eğitim gören Bangladeşli genç kız, burada koronavirüsün yayılması nedeniyle ülkesine döndü. Mide ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran ve doktorlar tarafından koronavirüse yakalanmış olduğu düşünülen kız, tedavi altına alınmayınca hayatını kaybetti.

VİRÜS ŞÜPHESİ, TEDAVİ EDİLMESİNİ ENGELLEDİ

Kanada'nın Regina Üniversitesi'nde lisans eğitimine devam eden Najma Amin (24), ilk olarak Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüsün Kanada'ya sıçramasının ardından 9 Mart'ta Bangladeş'e döndü. 13 Mart'ta mide ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Ancak hastane görevlileri, Amin'de koronavirüs olduğu gerekesiyle tedavi uygulamadı. Genç kız hastanenin ihmali sonucunda hayatını kaybetti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI KOŞARAK ODAYI TERK ETTİ

Najma'nın durumunun biraz iyileşmesiyle rahat nefes aldıklarını söyleyen babası, hemşirenin kızının Kanada'dan geldiğini öğrendikten sonra ateşini ölçtüğünü ifade etti. Hemşirenin ateşi ölçtükten sonra "Bu hastada koronavirüs var" diye bağırdığını söyleyen acılı baba; sesi duyan tüm doktor, hemşire ve çalışanların koşarak odayı terk ettiğini söyledi.

TEST SONUCU NEGATİF ÇIKTI

Najma'nın koronavirüs test sonucunun negatif çıkmasının ardından maske ve eldiven giyerek kızının yanına girdiklerini sözlerine ekleyen baba Ulah, çok geç kaldıklarını söyledi.

HASTANE, SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Öte yandan hastane yetkilileri, ihmal suçlamasıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.