Edirne Keşan’daki özel bir hastanede yapılan tatbikatta senaryo gereği bir baba, evinde fenalaşan oğlunu hastanenin acil servisine getirdi.

EŞYALARI TEKMELEDİ

Durumu fark eden acil personeli, hastayı sedyeye alarak, müdahale için servise götürürken, koridordaki eşyaları tekmeleyen ve kendisine yardımcı olmak isteyenlere tepki gösteren baba, birim sekreteri tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken görüntülendi.

ÖFKELİ BABA KADINI REHİN ALDI

Tatbikat gereği müdahalelere rağmen hasta hayatını kaybederken, durum doktorlar tarafından babasına söylendi. Duruma sinirlenen ve doktorları yeterli müdahaleyi yapmamakla suçlayan öfkeli baba, kartondan yapılan bıçağı koridordaki sağlık personelinin boğazına dayayarak, kadını rehin aldığı görüldü.

PSİKOLOG İKNA ETTİ

Acil servis sorumluları tarafından ’Beyaz kod’ verilmesiyle olay yerine temsili olarak polis ve özel güvenlik görevlileri geldi. Gerçeği aratmayan tatbikat saldırganın, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ali Haydar Yıldırım ve psikolog tarafından ikna edilerek, bıçağı bırakarak güvenlik güçlerine teslim olmasıyla son bulurken, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ali Haydar Yıldırım, olağan üstü hallerde tecrübe kazanmak amacıyla benzer tatbikatlar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu tatbikat hastane afet planı kapsamında 2’nci tatbikatımız. Bu bir saldırı olayıydı. Bunda da başarılı olduk. Bunda da tecrübe kazanmış olduk" ifadelerini kullandı.