Çankaya Belediyesi, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği yeni projelerinden birisi olan Çankaya Halk Kart’ı 154 aileye daha verdi.

Çankaya Belediyesi geçtiğimiz Haziran ayında hizmete sunduğu ve dar gelirli vatandaşlara maddi destek sağladığı Çankaya Halk Kart’ın dağıtımına devam ediyor. Dar gelirli 2 bin aileyi kapsayacak Çankaya Halk Kart’tan şu ana kadar 412 aile faydalanma imkanına kavuştu. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Merkezi Nüfus İdare Sistemi üzerinden ve evleri ziyaret edilerek sosyal incelemesi yapılan 154 aile daha Çankaya Halk Kart’ı takdim etti.

Belediyenin toplantı salonunda vatandaşları ağırlayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Gelir seviyesi asgari ücretin altında olan yurttaşlara belediye olarak destek vermeye çalışıyoruz. Vatandaşların belediye bizim yanımızda olgusunu yaşatmak istiyoruz. Halk Kartımızın iki özelliği var. Birincisi iki ayda bir verdiğimiz 300 lirayı vatandaş nakit olarak çekebiliyor. İkincisi de biz bu kartı ailemizin temel direği olan kadınlara veriyoruz. Biz her Çankayalının belediyesiyiz. Ötekileştirme yapmadan tüm Çankayalılara eşit hizmet götürme anlayışını savunuyoruz. Bu kartı daha yaygın hale getirmeye ve ihtiyacı olan tüm ailelere ulaştırmayı hedefliyoruz. Eğer siz mutlu olursanız bizler de mutlu oluruz. Allah güzel günlerde harcamayı nasip etsin" diye konuştu.

İki ayda bir 300 lira yatırılacak karta sahip olabilmek için maddi bakımdan desteğe ihtiyacının olması ve ailede kişi başına düşen gelirin, asgari ücretin üçte birini geçmemesi şartı ile ailede yaşayanlara ait taşınmaz kaydının bulunmaması gerekiyor.

"Belediyemiz bize insanca yaşamanın var olduğunu gösterdi"

Dar gelirli vatandaşların hayat mücadelesinde bir nebze olsun destek olunduğu Çankaya Halk Kart dağıtım töreninde kart almaya hak kazanan 154 aileyi temsilen bir konuşma yapan 58 yaşındaki Serdal Erdek, "Belediyemiz böyle bir uygulama başlattığında çok sevindik. Diğer belediyelere örnek olabilecek düzeyde bir uygulama. Sağ olsun belediye başkanımız ve çalışma arkadaşları bize insanca yaşamanın var olduğunu gösterdiler" dedi.