Samsun Medya Grubu’na bağlı Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekibi sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Samsunlulara, "Gündemi hangi mecraları kullanarak takip ediyorsunuz?" diye sorduk. 
Samsunlular, genel olarak gündemi sosyal medya ve televizyon üzerinden takip ettiklerini, en çok da siyaset, spor ve ekonomi haberlerine ağırlık verdiklerini belirtti.

İşte aldığımız yanıtlar: 

GENELLİKLE İNTERNET 
Yalçın SARIALİOĞLU: Genellikle internetten takip ediyorum. Siyasi, ekonomi gibi haberleri daha çok takip ediyorum. Gündem de ne varsa ona mutlaka bakıyorum. Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip etmek gerektiğini düşündüğüm için gündemi takip etmek de önemli.  

SOSYAL MEDYADAN 
Sönmez SEDAT: İnternet üzerinden, sosyal medyadan takip ediyorum. Günümüzün hayat şartlarına göre gündemi takip etmek çok önemli. Toplum olarak gündemin akışına göre yönleniyoruz. O yüzden her şeyden haberdar olmalıyız. 

BAZEN TELEVİZYON, BAZEN GAZETE
Erdoğan ÇAR: Haberleri genellikle televizyondan takip ediyorum. Sürekli takip ettiğim bir kanal var. Oradan istediğim bilgilere ulaşabiliyorum. Bazen hem yerel hem de yaygın gazete okuduğum olur. 

GÜNDEMİ TAKİP ÖNEMLİ
Mehmet AKÇA: Yaygın kanallardan takip ediyorum. Eskiden gazete okurdum ama şimdi okumuyorum. Çünkü artık yaşlandım ve görmekte zorluk çekiyorum. Bu yüzden yaygın kanallardan takip etmeyi tercih ediyorum. Gündemi takip etmek çok önemli. 

HEM GAZETE HEM TELEVİZYON
Sinan YALÇIN: Televizyon kanallarından takip ediyorum. Gazete okumayı da sevdiğim için spor sayfalarına ve bazen de köşe yazılarını okuyorum. Aslında haberin her türlüsünü merak ediliyor. O yüzden siyasetten başlıyorum. 

TELEVİZYONDA TEK BİR KANAL 
Nazlı KÖSE: Televizyonda güvendiğim bir kanal var. Sadece o kanaldan haberleri takip ediyorum. Sabah, öğle ve akşam saatlerinde, yani günün her saati gündemi takip ediyorum. Ben genellikle siyasi haberleri daha çok izliyorum. Çünkü ortam gerildi, moralimiz bozuldu ve hala seçim sonuçlarıyla uğraşılıyor. 

SAĞLIĞIMIZDAN BİLE ÖNEMLİ 
Yüksel KÖSE: Televizyondan haberlere bakıyorum. Günlük ne haberi varsa hepsini takip ediyorum. Gündemi takip etmek, sağlığımızdan bile önemli. Krizlerin doruğuna çıktık. Herkes gündemi takip etmeli. 

İNTERNETTEN OKUYORUM 
Talat ŞEN: İnternet üzerinden haber okuyorum, izliyorum. Magazin haberlerine de bakıyorum, siyaset haberlerine de bakıyorum. Gündemde ne varsa takip ediyorum. Gündemi takip etmek her anlamda önemli. Yaşam devam ettiği sürece takip etmeye devam edilmeli. 

SOSYAL MEDYA VE TELEVİZYON
İsmail EKŞİOĞLU: Televizyondan, sosyal medyadan takip ediyorum. Genellikle siyasi haberlere bakıyoruz. Çünkü ülkemizde demokrasiyi göremiyoruz. İnsan hakları, hukuk, adalet olmadığını düşünüyorum. Türkiye gündemi takip edecek ki, yarınlara ümitle bakabilsin. Bazı insanlar sadece dizi, şarkı gibi şeyleri takip ediyor ama dünyadan da haberleri olmalı. 

KÖR SAĞIR KALIRIZ
Cumhure GÜLŞEN: Tüm haber araçlarını kullanıyorum. Televizyon, gazete, dergi gibi yerlerden haber takibi yapıyorum. Spor, magazin, siyasi, ekonomi gibi tüm haberleri inceliyorum. Gündemi takip etmezsek kör, sağır oluruz. 

GAZETE HABERLERİ İNTERNETTE
Nuriye DEMİRBİLEK: Genellikle siyasi haberleri internet ve televizyondan takip ediyorum. Zaten gazete haberleri internete düşüyor. Gündem takip edilsin de nereden edilirse edilsin. Tabi ki doğru kaynaklardan takip edilmeli. Yalanla doğruyu ayırt edebilmeliyiz. 

Dilber BAHADIR, Hande ONAT