Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, Samsun Canlı Haber TV' ye özel açıklamalarda bulundu. Efsane Başkan Uyanık, alt yapı tesisleri, mali durum, transfer piyasası, Nuri Asan Tesisleri projesi gibi bir çok önemli konudaki son süreci, Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına anlattı.

FABRİKA AYARLARIMIZA DÖNMELİYİZ
Kulüpler kendi oyuncularını yetiştiremedikleri takdirde, bu borç yükünün altında eninde sonunda kapanmak zorunda kalacaklarını ifade eden Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Yanık, " Futbol kulüpleri tabiki bütün şehirlerin ortak sevdası ama ona rağmen kendilerini kurtarmayı başaramazlarsa denizin bittiği yerde bu bozuk düzen böyle devam etmeyecek. Samsunspor eski fabrika ayarlarına dönmek zorunda. Celiller'in, Tanjular'ın, Ercanlar'ın, Vurallar'ın, daha ismini sayamayacağımız yıldız oyuncuları yetiştiren Samsunspor, bunu tekrar yapabilecek güçte" dedi.

SAMSUNSPOR OYUNCU ÜRETECEK
Dolgu sahası denilen 150 dönümlük yerin, çok önemli bir proje olduğunu söyleyen Başkan Uyanık, "İkinci seçenek için sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile konuşacağız. Batı Park'taki Samsunspor Bayrağı'nın olduğu yerde, 70 dönümlük bir yer üretebilip, buraya 6-7 tane saha sığdırmak ve altyapı tesislerini buraya kurmak mümkün. Genk ile yaptığımız anlaşma var. Onları da biraz bekletiyoruz. Her şey hazır olduğunda, yeni jenerasyon antrenörlerimizi yetiştirdiğimizde, burada oyuncu üretmeye başlayacağız" diye konuştu.

ŞEHİRDEN GEREKEN DESTEĞİ ALACAĞIZ
Geçen sezondaki eksikleri tamamlayarak bir üst lige çıkmak istediklerini belirten Başkan Uyanık, "Samsunspor'u güzel günler bekliyor. Diğer takımların durumu malum. Yıllardır belediyelerin finanse ettiği takımlar artık şu anda yardım alamıyor. Belediyeler kendi dertlerine düştüler. Dolayısıyla biz kendi yolumuzda çizdiğimiz yolda, bir senelik zaman kaybı ile inşallah ikinci sene kaybetmeden bir taraftan üst lige tırmanacağız, bir taraftan da üt lige çıkmanın bize getirdiği güç ve popülarite ile, şehirden istediğimiz altyapı ve destekleri alacağız" dedi.

GENEL KURULDA FİKİR BİRLİĞİNE VARILDI
Uyanık, geçtiğimiz hafta gerçekleşen genel kurula değinerek, "Gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir'in, gerek Valimiz Osman Kaymak'ın, gerekse politikacılarımızın hepsinin bu altyapı konusunda bir konsensüs sağlamış olmaları önemliydi. Bu destek küçümsenecek bir şey değil. Son derece seviyeli genel kurul oldu. Birkaç tane istenmeyen talihsiz tartışma olmuş. Bunlardan bir tanesi de bizim eskiden beri tanıdığımız Eyüp Güler. O da herhalde yer konusunda bir ufak bir tartışma olmuş. Ona da çok üzüldük. Tabii o da üzülmüş ki birazcık tepkileri sivri olmuş. Bu konuda gereğini yapacağız. Kimse Samsunsporluları üzemez. Kulüp başkanı olarak bir kusur olduysa, şimdiden herkesten özür diliyorum" şeklinde konuştu. 

PİYASAYA GÖRE HAREKET EDİYORUZ
Bein Sports'un şu anda Türkiye'deki futbola en büyük parayı veren şirket olmasına karşın ödeme yapmadığını aktaran Başkan Uyanık, "500 milyon avroluk senelik ödemeyi, yarı yarıya düşürmek istiyorlar. Dolayısıyla hem Süper Lig takımları hem de 1. Lig takımları para gelmediği için şu ana kadar ciddi bir harekette bulunmadılar. Samsunspor, şu anda futbol piyasasının gerçeklerini bilerek, belirli bütçe dahilinde, realist fiyatlar vererek takımını kurma çabası içinde. Bugün Türkiye'de parayı konuşmak var ama parayı ödemek ayrı bir durum" ifadelerini kullandı. 

HAK, HUKUK, ADALET ÖNCELİĞİMİZ
Hak, hukuk, adalet konusunda duruş açısından geçer not aldıklarını ifade eden Başkan Uyanık, "Geçen sene kimsenin hakkını yemedik. Yolumuzu ayırdığımız, kadro dışı bıraktığımız oyuncularla dahil helalleşerek gönderdik. Dolayısıyla onlar bize bu sene, bizim Samsunspor imajına olumlu katkılar olarak geri döndü. Geçen sezon başında, 'Biz bu alt ligde oynamıyoruz' diyen insanların hepsi, 'Samsunspor, Süper Lig takımıdır. Buraya gelirsek 3. Lig'e gelmiş olmayız' demenin gerçekten farkına vardılar. Tabiki geçen seneden bazı eksikleri tamamlayacağız. Bir takım değişiklikler yapacağız ama aceleye gerek yok. Sağlıklı ve maddi anlamda da bizim işimize gelecek şekilde hareket etmek mecburiyetimiz var" diye konuştu. 

BERK'İ KADRODA GÖRMEK İSTİYORUM
Berk İsmail Ünsal'la takımda görmek istediğini belirten Efsan Başkan, "Genç bir yetenek, bir idarecinin keyifle transfer etmek istediği bir oyuncu profili. Ben bir idareci olarak futbolcunun son kullanıcısı olmak istemem. Genç oyuncu alırım hem istifade ederim hem de burada değer kazanır, 2-3 sene sonra yolları ayırırken de para kazanırım. İdareci hiçbir zaman 33-34 yaşında son kulübü olacağı ve 3 sene sonra satamayacak bir oyuncu istemez. Belki İsmail de bu anlamda gelecek vadeden çok iyi bir oyuncu. Fakat sonuçta Samsunspor'un genişletilmiş kadrosunda hocanın da tasvipiyle oyuncular alınacak. İrfan Hoca en ufak bir sürprize yer bırakmak istemiyor. Fakat bu arkadaşımızla ilgili, bizim de idari olarak ilgimiz var. İnşallah hocamızla da bir ortak noktada buluşup Berk İsmail'i kadroya katmak nasip olur" dedi. 

NURİ ASAN TESİSLERİ CENNET GİBİ
Efsane Başkan İsmail Uyanık, Nuri Asan Tesisleri hakkındaki hayallerinden bahsederek, "Burayı ödüllü bir proje sonunda sonucunda, önce Samsunspor genel kurul üyelerine, sonra da bütün şehrimize açmak istiyoruz. Burada müthiş güzellikler merkezi yaparak, üyelerimize, Samsunlularımıza, şehrin en güzel yerini açıp, kalıcı bir gelire sahip olmak istiyoruz. İnşallah bu iki senelik süreçte yönetici yapımıza uygun arkadaşlarımızla, bu iki tesis konusunda da hızlı adımlar atarız ve burayı hem Samsunspor, hem şehrimize yakışır bir hale dönüştürürüz. Burası gerçekten cennet. Tesisimiz bir tane, Samsunumuz bir tane. İnşallah bunun hakkını verecek güzel günleri Samsun'da yaşayacağız" ifadelerine yer verdi.


Mustafa TOGUR - Furkan DEMİRAL