Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için adaylığını açıklayan Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Başkanı Ayberk Aloğlu MTSO için hazırladığı 3. Projesini anlattı. Aloğlu, MTSO İstihdam Bürosu Projesi ile hem ülkenin istihdam politikasına katkı sağlanacağını hem de nitelikli çalışanların işe yerleştirilmesinin sağlanacağını belirtti.

Manisa TSO için adaylığını açıklayan ve projelerini kamuoyuna duyurmaya devam eden MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, ‘Manisa Geleneksel Altın Üzüm Ödülleri’ ve ‘Beyaz Masa Ticari Danışmanlık ve Çözüm Merkezi’ projesinin ardından şimdi de MTSO İstihdam Bürosu Projesini tanıttı.

“Değirmencinin işi buğdaydan un üretmektir” diyen Aloğlu, “Fakat görüyoruz ki, değirmenin başında oturanlar; ya değirmene buğday döküp un yerine tavşan çıkarmayı veya buğday getirenleri taşlamayı iş sanmaktadır. Oysa asıl olunan fıtrata uygun davranıp değirmenciliğin gereğini yapmaktır. Sadece bunu yapmak hem üretene hem de tüketene hadimlikte kafidir. Bizler bu şehrin koltuklarına değil; değirmenciliğine, emekçiliğine ve her gün katma değer sağlayacak çerileri olmaya adayız. Bunun içinde sırtımızı dayayacağımız, üretirken destek alacağımız iş arkadaşlarımıza ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

“3. projemiz; MTSO İstihdam Bürosu”

Projelerini açıklamaya devam ettiklerine değinen Aloğlu 3. projeleri olan MTSO İstihdam Bürosu Projesi hakkında şunları söyledi: “Manisa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde istihdam bürosu kuracağız. Sanayicimizin istediği nitelikli kalifiye elemanları kayıtlarını alacağız. Böylelikle hem ülkemizin istihdam politikasına katkı sağlayacağız hem de sanayicimizin talepleri doğrultusunda nitelikli çalışanların işe yerleştirilmesini sağlayacağız. Bu çalışmaları yaparken meslek liselerimiz, Üniversitemiz ile koordineli olarak çalışacağız. Bunun yanında Manisa’da her yıl düzenlenen istihdam fuarına da katkı sağlayacak şekilde şehrimizin kıymetli kurum ve fabrikalarıyla istihdam fuarları düzenleyeceğiz. Referans ve iş kollarına göre oluşturacağımız CV havuzumuz senenin 365 günü data görevi üstlenecek hem işverene hem de çalışma arkadaşlarımıza ekmek kapısı olacaktır.

İlimizin dünyanın en önemli yatırım yapılan sanayi şehri olma unvanını yaşatacak, Manisa Markasını daha ileriye yine Manisalılar ile birlikte taşıyacağız.”