Gaziantep Büyükşehir Belediyesi amatör sporu desteklemek için 100 okula spor malzemeleri dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi’nin 100 okula dağıttığı spor malzemeleri töreni Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla Talat Özkarslı salonunda gerçekleşti. Şahin, 750 bine yakın genç nüfuslarının olduğunu ve bu genç nüfusun eğitiminin yanında sağlıklı bir şekilde gelişmelerinin de spor aktivitelerinin desteklediklerini belirtti. 100 okula spor malzemesi dağıttıklarının altını çizen Şahin, amaçlarının amatör sporları desteklemek olduğunu söyledi. Her türlü spor faaliyetlerini desteklediklerini ifade eden Şahin, “Eğitimde önce insan dedik, sağlıkta önce insan dedik, adalette önce insan dedik, emniyette önce insan dedik, ama şimdi ben bu 4 önemli başlığa bir şey daha ilave ediyorum sporda da önce insan diyorum. Çünkü spor çok önemlidir. Çocuklarımızın eğitimli bir şekilde yoluna devam edebilmesi için zihnen, bedenen, fiziken, ruhen gelişmesi lazım” dedi.

Gaziantep’e spor okulu müjdesi

Gaziantep’te ilk kez bir spor okulu açacaklarının müjdesini veren Şahin, "Gaziantep’te ilk kez bir spor okulunu açacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde bu okulun açılışını yapacağız. Temelden öğrencilerimizi her istenilen noktada geliştirmek istiyoruz. Ve bu alanda bu verdiğimiz küçük desteklerle büyük başarılar elde edeceğinize inanıyoruz. Bu verdiğimiz destekler küçük görülebilir ama bu malzemelere erişemeyen insanların büyük fırsatları kaçırması anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

100 okula spor malzemesi

100 okula spor malzemesi dağıttıklarının altını çizen Şahin, “Bugün spor malzemelerini 100 okulumuza dağıtıyoruz. Beden eğitimi hocalarımızla konuşarak ihtiyaçlarını belirledik. O okulun ne ihtiyacı varsa spor malzemeleri için hep beraber buradayız. Şehrimizin en büyük gücü genç nüfusumuzdur. Yaklaşık 750 bin 18 yaş altı gencimiz var. şehirde yaptığımız her alanda mutlaka sporun fiziki imkanlarını koyuyoruz. Biz sporu amatör alanda destekliyoruz” diye konuştu.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise, sporsuz eğitimin tek başına yeterli olamayacağını belirterek, spor aktivitelerinin artması gerektiğini söyledi.

Gaziantep Gençlik İl Spor Müdürü Ökkeş Demir de Yapılan desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Bütükşehir belediye başkanı Şahin daha sonra spor malzemesini öğrencilere dağıttı.