Güney Kıbrıs ile İsrail arasında diplomatik gerginliğe sebep olan olay Salı gecesi gerçekleşti. İsmi açıklanmayan İngiliz bir turistin, Çarşamba günü polise giderek ’İsrailli turistlerin tecavüzüne uğradığı’ şikayetinde bulunduğu öğrenildi.

ASKER ÖNCESİ KUTLAMA

Rum medyasının fazla yer vermediği olayı, İsrail medyası gündeme getirdi. İsrail medyasında çıkan haberlerde; ’tecavüz suçlaması yapılan’ 12 kişiden 2’si 16 ile 17 yaşları arasında. Habere göre; 12 kişilik grup, askere gitmeden önce kutlama yapmak için Ayia Napa’ya geldi. İsrailli turistlerin bir eğlence mekanında eğlenirken, 19 yaşındaki turist kızla tanıştığı söylenilen haberlerde, ’kadının kendi rızasıyla otelde birlikte olduğu’ iddialarına yer verildiği görüldü. Gözaltına alınanlardan birinin annesini aradığı ve ’Anne ben hiçbir şey yapmadım’ dediğini ifade eden İsrail medyası, Dışişleri Bakanlığı’nın konuyu yakından takip ettiğine dikkat çekti.

"ARKADAŞIMIZ TECAVÜZE UĞRADI"

Gençlerin avukatı Yaniv Habari de, ’çocukların durumları iyi’ açıklaması yaptı.  Habari, gençlerin tecavüz suçlamasını kabul edip etmediği ile ilgili soruyu ise yanıtsız bıraktı. İsrail medyasından Ynet News sitesine konuşan kadının arkadaşları ise, "İsrailliler sarhoştu.  Arkadaşımızın tecavüze uğradığından eminiz. Onu tanıyoruz. Umarım yakalananlar en sert şekilde cezalandırılır." dedi.

BAKANLIKLAR DEVREDE

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın, Güney Kıbrıs’taki Büyükelçilik aracılığıyla, gözaltındaki İsraillilerle iletişime geçtiği belirtildi. Olay, İngiliz medyasında da geniş bir şekilde yer buldu. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın da olayı takip etmesi için diplomatlarını görevlendirdiği belirtildi.